Eveniment-Social

Mamografii si teste Babes Papanicolau gratuite pentru femeile din Iasi

Publicat: 20 nov. 2014
1

Pana pe 5 decembrie iesencele beneficiaza de investigatii medicale gratuite pentru san si col uterin pentru diagnosticarea precoce a cancerului. Actiunea se deruleaza in cadrul proiectului SALVA Sansa la viata activaal Fundatiei Renasterea. In judetul Iasi, unitatea mobila de diagnostic dotata cu un cabinet ginecologic si unul de radiologie-mamografie este parcata langa primaria din orasul Podu Iloaiei. Femeile care doresc sa-si faca o mamografie si un test Babes Papanicolau gratuite se pot programa la numerele de telefon 0232.74.06.56; 0232.74.06.46 sau la secretariatul primariei din Podu Iloaiei. De asemenea, luni, 24 noiembrie, la ora 11.00, la Primaria municipiului Iasi va avea loc prezentarea programului Unitate mobila de diagnostic – Renasterea unde vor fi prezenti specialisti in oncologie, personalitati ale lumii medicale iesene.

„Prin acest program se ofera mamografii si teste Babes Papanicolau in regim de gratuitate femeilor din comunitatile cu acces limitat la aceste tipuri de investigatii medicale. Sanatatea este un dar pe care trebuie sa învatam sa îl pretuim si sa îl pastram. Controlul medical efectuat anual este deosebit de important si ne ajuta sa depistam orice afectiune la timp, pentru a putea fi vindecata. Prin acest proiect dorim sa venim în sprijinul femeilor care, din motive financiare sau geografice, nu pot beneficia de aceste servicii medicale, aducând cabinetele medicale la ele in localitate”, a declarat Mihaela Geoana, presedintele Fundatiei Renasterea. Mamografia este un examen radiologic pentru detectarea cancerului de sân, iar testul Babes Papanicolau consta în recoltarea cu ajutorul unei periute a unei probe din colul uterin. Existenta modificarilor poate indica un stadiu precanceros sau canceros al colului uterin. Investigatia este recomandata tuturor femeilor care si-au început viata sexuala.
Comentarii
  • ESTE O INITIATIVA LAUDABILA DAR AM INTELES CA REZULTATELE SE DAU LA ANUL VIITOR, IN CAZUL UOR FEMEI CU DIAGNOSTIC POZITIV CIND SE MAI POATE INTERVENI?IN CONCLUZIE „”FRECTIE LA PICIOR DE LEMN””ANALIZE BUNE „”PACIENT MORT””REZULTATELE TREBUIE DATE CIT MAI REPEDE PTR „”EFICIENTIZARERA ACTIUINII”” ASA CRED CA ESTE NORMAL

Adauga un comentariu