National

Mama fostului ministru Cristian David, urmarita penal de DNA

Publicat: 26 feb. 2014
1

Georgiana Dumitrescu, mama fostului ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni Cristian David, este urmarita penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru uz de fals si fals material in inscrisuri oficiale, anunta miercuri DNA, intr-un comunicat.

Citeste si DNA cere inceperea urmaririi penale pentru Cristian David

„In cauza exista date si probe din care rezulta indicii rezonabile potrivit carora suspecta Dumitrescu Georgiana a acceptat incheierea unui antecontract de vanzare – cumparare a unui imobil situat in orasul Azuga, iar ulterior, a unui contract de vanzare – cumparare incheiat in forma autentica la data de 30 august 2013, ambele cu continut nereal si destinate folosirii, de catre fiul sau David Cristian, cu titlu de documente justificative in procedura de evaluare a averii sale, aflata pe rolul ANI, cu consecinta exonerarii acestuia de raspundere patrimoniala”, arata procurorii DNA.

Citeste si Dan Radu Rusanu va fi cercetat in libertate. Arestarea preventiva, respinsa de judecatori

„La data de 26 februarie 2014, suspectei i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect in conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala. In cauza se efectueaza urmarirea penala si fata de alte persoane. Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”, se mai arata in comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie.

Citeste si DNA cere urmarirea penala a lui Daniel Chitoiu

Sursa: hotnews.ro
Adauga un comentariu