Local

Majoritatea banilor proveniti din reorganizarea RATP Iasi revin statului prin ANAF

Publicat: 23 feb. 2016
1

Dupa ce planul de reorganizare al RATP Iasi a fost aprobat de Adunarea Generala a Creditorilor pe parcursul saptamanii trecute, institutiile statului si firmele care au inregistrat prejudicii in urma colaborarii cu regia de transport isi vor putea recupera banii incepand cu urmatoarele luni. Astfel, prin intermediul noului plan de reorganizare al administratorului judiciar, Societatea Civila Profesionala Capital Insol SPRL, creditorii vor primi sume mai mari de bani decat in cazul falimentarii RATP. Practic, din totalul de circa 190 milioane de lei datorii inregistrate de catre RATP Iasi, circa 172 de milioane revin statului prin ANAF, din care circa 50 de milioane de lei catre bugetul de stat, iar restul sumei reprezentand contributiile la asigurarile sociale pentru salariati.

Cele mai importante nume inscrise la masa credala sunt ANAF, ANRSC, Spitalul Sfantul Spiridon, Spitalul Clinic CF Iasi, ApaVital, Dalkia Termo Iasi, E.ON Moldova, sau Unistil SA. Odata cu aprobarea planului de reorganizare, institutiile statului care inregistreaza prejudicii din partea RATP isi vor putea recupera mai usor creantele detinute. Totodata, creanta inregistrata de Primaria Iasi va fi transformata in actiuni, care vor mari beneficiile financiare odata cu valorificarea acestora pe piata.

Citeste si: Iata ce teapa au luat aceste firme dupa falimentul RATP

Conform dosarului depus la Tribunalul Sindic, valoarea bunurilor administrate de RATP Iasi este de aproape 245 milioane lei, insa in proprietatea regiei se afla bunuri in valoare de doar 7 milioane lei, iar asta se intampla in urma unor combinatii facute de Primaria Iasi in ultimii ani. Conform documentelor, in patrimoniul regiei sunt piese auto in valoare de 2,6 milioane lei, bunuri consumabile in valoare de 1,8 milioane lei si conturi de 1,5 milioane lei. Conducerea regiei a precizat ca se are in vedere si cresterea veniturilor rezultate din transportul public de persoane, odata cu extinderea retelei de transport si in localitatile invecinate municipiului Iasi.

De cealalta parte, dosarul de insolventa a fost inregistrat pe rolul Tribunalului Iasi cu nr. 6847/99/2014, iar in calitate de administrator special este chiar seful RATP Iasi, si anume directorul general Maricel Gherca.
Adauga un comentariu