Eveniment-Social

Majorari de tarif la serviciul de salubritate din Pascani

Publicat: 09 mart. 2014
1

Majorari de pret la SC CLP Eco-Salubritate Pascani. Conducerea unitatii de salubrizare a luat decizia de a indexa actualul pret de facturare cu rata inflatiei, fiind vorba despre o crestere cu 3,19%. Noul pret va fi aplicat retroactiv, cu luna februarie.

Aceasta crestere nu este decat un prim-pas spre alte majorari de pret. In acest an pe cetateni ii asteapta un val de scumpiri la capitolul utilitati. S-a inceput cu cresteri la serviciul de salubritate, urmeaza o scumpire a pretului de facturare la apa si canal, odata cu delegarea serviciului local catre ApaVital si cel mai probabil, undeva la sfarsitul acestei veri, cei de la Regia Autonoma de Gospodarie Comunala si Locativa Pascani (RAGCL) vor solicita o majorare de pret la gigacalorie.

Mai mult, la salubritate facturile vor exploda in acest an odata cu transportarea gunoiului la depozitul de gunoi de la Tutora Iasi. Costurile cu transportul se vor dubla si se vor gasi in facturile abonatilor. La un simplu calcul, facturarea va fi aproape dubla. Toate aceste scumpiri au loc intr-o perioada in care economia orasului nu da semne de revigorare, rata somajului este destul de mare, iar cei din conducerea Primariei nu au creionat niciun plan care sa combata aceast fenomen ingrijorator.
Adauga un comentariu