National

Maine, la ora 10, judecatorii CCR decid soarta referendumului

Publicat: 20 aug. 2012
1
Judecatorii Curtii Constitutionale se intrunesc maine, de la ora 10.00, pentru a lua o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu, informeaza Romania TV. 
Curtea Constitutionala a decis saptamana trecuta sa devanseze pentru data de 21 august termenul pana la care Guvernul sa trimita listele electorale permanente.
In sedinta de maine, judecatorii vor lua o decizie privind validarea sau invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu. In acest sens, CCR a admis o solicitare formulata de presedintele suspendat de preschimbare a termenului sedintei in care se va lua o hotarare privind referendumul pentru data de 21 august. 
„Plenul Curtii Constitutionale a luat in discutie cererea de preschimbare a termenului de judecata stabilit pentru examinarea respectarii procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea Presedintelui Romaniei si confirmarea rezultatelor acestuia, cerere formulata de presedintele suspendat al Romaniei, domnul Traian Basescu”, preciza saptamana trecuta CCR.
Potrivit Curtii, „in vederea asigurarii solutionarii, cu celeritate, a cauzei cu care a fost investita Curtea Constitutionala, pentru a evita prelungirea situatiei de instabilitate politica care se rasfrange direct asupra economiei nationale, in temeiul art.3, art.14 si art.50 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale, precum si al art.153 din Codul de procedura civila, plenul Curtii Constitutionale a dispus preschimbarea termenului de dezbateri acordat in cauza, de la data de 31 august 2012, la data de 21 august 2012”.
Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca Guvernul va trimite, in cursul zilei, la Curtea Constitutionala listele electorale permanente actualizate. Ponta a declarat ca Executivul va transmite la Curte „cifre” bazate pe „documente”, exact cum magistratii au cerut.Adauga un comentariu