Saptamana trecuta, Liceul Tehnologic Economic Virgil Madgearu Iasi a fost gazda unui schimb de bune practici in domeniul gastronomiei si artei culinare, sustinut de un grup de zece cursanti ai Colegiului de Gastronomie Culinary din Tel Aviv – Israel. Totul a avut loc in prezenta a trei bucatari de renume mondial: Executive Chef Waleed Mahajna (Amani Sweet), Executive Chef Odeh Abu El-Hawa (Hotel 7 Arches – Jerusalem) si Chef Ziad Atiya (Tadmor School of Culinary Arts and Hotelkeeping).
Activitatea s-a desfasurat in cadrul „Live Cooking Show” organizat la Iasi, un eveniment dedicat demonstratiilor culinare si certificat de catre World Association of Chefs Societies, reunind participanti din Romania si din strainatate, atat amatori, cat si profesionisti, bucatari si master-chefs. „Proiectul a fost demarat de catre Asociatia Culturala Euro Est Alternativ in anul 2008, in cadrul Campionatului International de Gatit in Aer Liber. Consideram ca desfasurarea acestei activitati in scoala noastra reprezinta un pas important in pregatirea de specialitate a elevilor, intrucat le-a oferit ocazia de a interactiona cu Chefs de renume international si de a beneficia de experienta lor. In plus, elevii au marturisit ca aceasta demonstratie i-a motivat si mai mult pentru a invata din tainele artei culinare si a evolua in calificarea aleasa. Au inteles, insa ca, pentru a deveni cei mai buni este nevoie de mult exercitiu si o buna pregatire de specialitate inca din scoala, iar participarea la Live Cooking Show reprezinta un pas important pentru certificarea competentelor lor”, au transmis reprezentantii de la Madgearu.
Citeste si: Studentii USAMV participa la „Seminarul de gatit”
Citeste si: Mii de elevi au participat la experimente inedite organizate la USAMV – GALERIE FOTO
Citeste si: Bunatati ca din camara bunicii gatite de elevii unui colegiu din Iasi – FOTO