Eveniment-Social

Mai sunt doua saptamani pana la examenul de titularizare – VEZI CE SUBIECTE AR PUTEA AVEA CANDIDATII

Publicat: 18 iul. 2012
1

@ Dupa un examen cu probleme, cel de definitivat in invatamant, in doua saptamani este programat cel mai important test pentru cei care doresc sa urmeze o cariera de profesor: cel de titularizare @ Fostul ministru interimar al Educatiei, Liviu Marian Pop, a decis sa publice variantele de subiecte pentru a-i ajuta pe candidati

Veste buna pentru candidatii la examenul de titularizare din acest an. Ministerul Educatiei a decis sa le puna la dispozitie modele de subiecte pentru concursul propriu-zis.

„Am decis sa fac acest lucru deoarece fosta conducere pedelista a Ministerului Educatiei nu s-a gandit la acest lucru si nici la cum va fi organizat concursul de titularizare”, a declarat Liviu Marian Pop. Calendarul stabilit pentru ocuparea posturilor didactice prevede ca examenele scrise sa se desfasoare pe 2 august 2012, iar pe 6 august sa fie afisate primele rezultate. Astfel, in total, la nivelul judetului Iasi, sunt disponibile, fie pe perioada nedeterminata, fie determinata, 1.429 catedre, dintre care 827 in mediul rural, iar 602 in mediul urban. Dintre acestea, titularizabile sunt 63 in urban si 104 in mediul rural. Dupa finalizarea perioadei in care si-au putut valida dosarele de inscriere la examenul de titularizare, s-au inscris 1.372 persoane. Dintre cele 257 de candidaturi ramase nevalidate, 210 apartin absolventilor din promotia 2012, care vor putea sa-si valideze inscrierea la titularizare numai dupa sustinerea si promovarea examenului de licenta la universitate.

Concursul se va derula in 49 de centre de examinare. Dupa sustinerea probei scrise, etapa I de repartizare a profesorilor pe catedre se va face in sedinta publica la nivelul centrului de concurs stabilit sau al unitatii de invatamant pentru care a optat candidatul. Media minima de admitere pe post este sapte. Cea mai mare concurenta este la urmatoarele discipline: Limba romana, Matematica, limbi straine, dar si pentru posturi de invatatori sau educatori. Pana pe 8 iunie, candidatii au sustinut deja probele practice si inspectiile la clasa. Acestea vor conta în proportie de 25 la suta la media finala a concursului pentru candidati. De asemenea, in perioada 10 – 13 august, se va reactualiza si afisa lista posturilor didactice si a catedrelor ramase vacante pentru angajare, pe o perioada determinata. Cea de-a II-a etapa de repartizare este rezervata concurentilor care au obtinut cel putin media cinci la examenul pentru ocuparea posturilor didactice.

Vezi aici modele de subiecte pentru examenul de titularizare
Comentarii
  • Ce bun esti tu, mai, Liviu Pop! Ce se faceau profesorii fara tine?? De ce nu spui ca initial se anuntase (si asa se stia pana acum 2 saptamani) ca subiectele vor fi structurate ca in anii trecuti??!! Sunteti varza, mai, si trageti in jos sistemul cu „ideile” voastre „minunate”!

Adauga un comentariu