Eveniment-Social

Mai putine amenzi de circulatie

Publicat: 05 ian. 2007
9

Soferii ieseni au devenit mai disciplinati, odata cu aplicarea noului Cod Rutier. Cel putin, aceasta este concluzia la care s-a ajuns urmare contabilizarii sumelor incasate din amenzi de circulatie. Directia Economica si de Finante Publice Locale (DEFPL) a inregistrat in ultimul timp o scadere a amenzilor platite pentru contraventii rutiere.

Conform estimarilor directorului adjunct al DEFPL, Maria Apetroaie amenzile au scazut cu aproximativ 25 la suta. In schimb, numarul amenzilor aplicate se pastreaza la o cota impresionanta. In prima zi de incasare din 2007, DEFPL a inregistrat plata a 108 amenzi, in general iesenii grabindu-se pentru a putea beneficia de cele 48 de ore de reducere la jumatate a cuantumului amenzii. Totusi, plata sanctiunilor date de politisti nu reprezinta foarte mult din totalul incasarilor DEFPL. La ghiseele DEFPL au trecut in prima zi de functionare a casieriilor nu mai putin de 648 de persoane, ce au adus la bugetul local 833 de milioane lei (83 mii RON). Majoritatea incasarilor au provenit din incasarile de timbru judiciar si extrajudiciar, precum si din taxele pentru eliberarea cartii de identitate, pentru care s-au prezentat pe 3 ianuarie 211 ieseni. Primaria se limiteaza de altfel in aceasta perioada doar la astfel de incasari. Pana pe 15 ianuarie, sistemul informatic trebuie reactualizat si cetatenii trebuie sa astepte a doua parte a lunii pentru asi putea achita taxele si impozitele la bugetul local. Si in acest an se va beneficia de o reducere a impozitului pentru cei care vor plati in totaliate darile pana pe 31 martie, termenul stabilit pentru primul semestru fiscal.
Comentarii
  • Pe la ora 21.30 seara iesiam din parcarea de la aqua magic si ma uitam la niste indivizi care faceau curse in parcare ecilibristica etc. cand un politist aflat pe sensul celalalt de mers mia facut semn sa opresc. mi-a cerut actele nu iam dat decat actele de la masina pentru ca imi cazuse din buzunar portofelul cu celalate acte. A tranversat in partea cealalta la masina de politie si mi-a spus sa vin sa trag in spatele lor, iam intrebat e linie continua ce fac? A zis sa o tai si sa trag in spatele masini lor. Un alt politai mi-a cerut datele i-leam-dat a zis ca se duce iom masina sa le verifice sa astept. L-am intrebat pe politai daca face ceva cu cei din parcare care fac tot felul de jogleri, legal a zis ca nu poate face nimic, eu miam cautat in spate portofelul l-am gasit cand politaiul a venit iam artat si celelalte acte, dar a zis ca prea treziu a scris un avertizment, in fine am zis ca e ok. Faza ceea mai tare e cand a ziis ca ma amendat 225 lei si 6 puncte penalizare ca am taiat linia continua, care ei ma pusese doar iam intrtebat ce fac. Nu am semnat procesul verbal deoarece nu ma cosider vinovat. Ce sa fac? am ajuns sa imi fie rusine ca sunt roman. Acuzat pe nedrept. Astept pareri.

Adauga un comentariu