Eveniment-Social

Mai multi sateni din comuna Harmanesti au inceput o campanie pentru a scapa de mizerie

Publicat: 07 oct. 2015
1

Initiativa de laudat din partea unor sateni ai comunei Harmanesti. Andrei Cosmin Florea a demarat o actiune atat pe retelele de socializare, cat si la nivelul institutiilor de stat, pentru ca satenii sa-si recapete, dupa cum spune, demnitatea, onoarea si respectul din parte autoritatilor. Potrivit lui Andrei, de o perioada de timp a realizat o serie de petitii catre Consiliul Judetean, Prefectura si alte institutii abilitate, pentru ca drumul judetean ce traverseaza localitatea sa fie reabilitat.

Este vorba despre DJ 281 C (suburbia Blagesti – Harmanesti – Todiresti) ce se intinde pe o lungime de aproximativ 25 km. Satenii sunt nemultumiti de faptul ca artera se afla intr-o stare dezastruoasa, fiind plina de gropi si aproape impracticabila. Promisiunile de la nivelul conducerii Consiliului Judetean au venit anual, mai ales in perioada campaniilor electorale, cum ca va fi asflaltat, iar la ora actuala inca se gasesc tronsoane mari cu pietris. De aceasta problema a fost instiintat si Inspectoratul General al Politiei Romane – Directia Rutiera din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar in data de 29 septembrie a.c. s-a primit un raspuns. „La adresa dumneavoastra, prin care solicitati sa fiti informat cand puteti circula in siguranta pe DJ 281C, va comunicam faptul ca aceasta a fost trimisa, spre competenta solutionare si raspuns, Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi”, a raspuns Comisar sef de politie, Florentin Bracea.

Practic, solutia decisiva cade tot in atributiile celor de la Consiliul Judetean Iasi, care nu par a fi interesati de municipiul Pascani si comunele din apropierea acestuia. Banii au fost canalizati cu prioritate catre o serie de proiecte din municipiul Iasi si localitatile din apropiere. Cel mai probabil, situatia va ramane aceeasi si in anii urmatori.
Adauga un comentariu