Local

Mai multi copii din Pascani au desfasurat activitati alaturi de oamenii legii

Publicat: 14 iul. 2016
1

Politisti ai Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, Politiei Municipiului Pascani si angajati ai Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi au organizat si desfasurat activitati educativ-preventive, la Complexul de Servicii „M. Sadoveanu” Pascani si în tabara Muncel, din comuna Mogosesti Siret, judetul Iasi, în cadrul activitatilor desfasurate pe perioada vacantei de vara a elevilor si a programului de prevenire a delincventei juvenile si victimizarii minorilor.

Politistii au prezentat tinerilor aspecte ce privesc modul de petrecere a timpului liber, de alegere a grupului de prieteni, selectarea informatiilor de pe internet si de pe site-urile de socializare. Au fost reamintite principalele reguli de circulatie ce trebuie respectate pentru a fi în siguranta pe strada, în calitate de pieton, biciclist, mopedist sau sofer si consecintele unui comportament neatent în trafic.

Au fost facute recomandari generale, pentru a nu deveni victima unui infractor, fiind precizate masuri elementare care trebuie cunoscute si puse în practica. Pentru prevenirea faptelor comise cu violenta, au fost prezentate consecintele legale ale adoptarii unor comportamente agresive, implicarea în fapte de violenta si modalitati de gestionare si rezolvare pe cale amiabila a conflictelor.

 
Adauga un comentariu