Eveniment-Social

Mai mult de jumatate dintre prescolari au fost inscrisi la scoala – FOTO

Publicat: 16 mart. 2012
1

Ieri s-a incheiat prima etapa de inscriere a copiilor in clasa pregatitoare si in clasa intai in judetul Iasi. „Pana pe 15 martie (acum doua zile – n.r.) s-au inscris in clasa intai 5.972 de copii, iar in clasa pregatitoare 4.581. In ziua de 20 martie demareaza etapa a II-a a inscrierilor, conform calendarului Ministerului Educatiei”, precizeaza Sabina Manea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).

De asemenea, tocmai pentru a facilita modul in care se va derula procesul de predare la clasa nou infiintata, educatorii au participat la dezbateri publice, sustinute in mai multe unitati de invatamant. „A fost o dezbatere extrem de utila si de consistenta legata de clasa pregatitoare. A fost cu atat mai importanta cu cat s-au abordat problemele ce tin de ceea ce le va fi predat copiilor”, a spus Corina Degeratu, cadru didactic la Scoala Generala Alexandru cel Bun.

In etapa a doua, intre 20 – 27 martie, va avea loc inscrierea copiilor care doresc sa urmeze cursurile la alta unitate scolara decat cea de circumscriptie, pe locurile ramase libere. De asemenea, in etapa a treia, in intervalul 23 – 25 aprilie, se reiau inscrierile la scolile de circumscriptie. In final, in etapa a patra, intre 2 si 9 mai, vor fi inscrisi copiii care nu au fost luati in evidenta in primele trei etape. La nivelul judetului Iasi vor exista 321 de clase pregatitoare si 355 de clasa I.
Adauga un comentariu