Eveniment-Social

Mai mult de jumatate dintre asistentii medicali de la Spitalul Socola au demisionat

Publicat: 18 aug. 2014

La Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi peste jumatate dintre asistentii medicali si infirmiere si-au incheiat contractul de munca la unitatea medicala. Au luat aceasta decizie pentru a obtine un salariu bun intr-o alta unitate medicala. Directorul de ingrijiri de la Spitalul de Psihiatrie iesean a precizat ca, la inceput, au plecat pentru un an-doi, dar, in final, au decis sa nu se mai intoarca la locul de munca din Socola. Au ramas sa lucreze definitiv in Anglia, Australia, Italia sau Suedia, unde ajung sa castige si peste 2.000 de euro lunar.

In ultimii zece ani, mai mult de jumatate dintre asistentii medicali si infirmieri au plecat definitiv sa munceasca in strainatate. Extrem de putini au revenit. Pot sa spun ca maximum 5 la suta dintre ei s-au intors la vechiul loc de munca, dar fortati de anumite imprejurari: ori aveau parintii bolnavi, ori copiii nu s-au descurcat singuri. Cei care s-au stabilit in tarile unde lucreaza revin doar in vacanta pentru a-si vizita parintii. Niciunul dintre ei nu doreste sa se reintoarca. Aproape zilnic se depun cereri prin care angajatii renunta la locul de munca pentru a pleca sa lucreze in strainatate. In locul lor angajam, in general, asistenti medicali debutanti„, a declarat Gabriel Obada, director de ingrijiri la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi.

Foarte multi dintre medicii care termina rezidentiatul la spitalul mentionat pleaca sa lucreze in alte tari pentru totdeauna. „In general, pleaca medicii tineri, imediat dupa ce au terminat rezidentiatul. Foarte multi aleg Anglia. Bineinteles ca nu se mai intorc”, a spus directorul de ingrijiri. Acesta a lasat sa se inteleaga ca medicii tineri care raman au un nivel de pregatire mediu fata de colegii care au ales sa practice medicina in alte state ale Uniunii Europene. Fata de colegii care lucreaza in alte specialitati, angajatii de la Psihiatrie au un avantaj financiar. Lunar, personalul medical primeste un spor de 75 la suta.
Comentarii
  • Chiar daca va pleca din Socola, dl Popa nu ma va abandona niciodata. Reprezint si stiu prea multe despre el .La concursul din mai doar impreuna i-am copt o lui Burlea,nu Sebi?

  • Cine ia bani ca sa aprobe prelungirea concediului fara plata? Nu cumva o cheama Gina ?! Totul este o hotie! ESTE ERA avocat GRECEANU!

  • VA ROG PRELUNGITI CONCEDIUL FARA PLATA AL DLUI DEACONITA CA ALTFEL VINE IN TARA SI NU MAI POATE ALINA SA SE MAI INTALNEASCA CU SEBASTIAN, IAR ASTA DIN URMA MOARE DE DORUL EI, ASA E DE PROST.

  • Lasati oamenii sa se iubeasca.mai nasol va fi dupa ce se va intoarce dl SOT al Alinei,ca va fi vai si amar de amantul Popa.ala nu stie prea multe, iar doamna a calcat de prea multe ori pe bec

  • dragii mei hai sa nu fim rai si sa nu intram in viata personala a oamenilor, doi la mana d-nul Manager ar fi bine sa stabiliti o lege sa zic asa, cine sta mai mult de 3 luni in concediu fara plata si lucreaza in alte tari sa i fie desfacut contractul de munca deoarece tine blocat un post si de aceea cei care raman in spital muncesc ca niste nebuni…ca sa acopere postul blocat….si trei la mana…..FACETI PUTINA CURATENIE IN PERSONALUL DE LA BIRORURI IN SPECIAL GINA GRECIANU….DACA VRETI SA RAMANETI IN ISTORIA SPITALULUI CA OM BUN…SALVATI L CU ADEVARAT…DE TOT CE REPREZINTA MIZERIE…..

  • Vad ca tot se scrie de diaconita alina destul de multe ce relatii ar avea adica la serviciu?? Vad ca mediatizeaza subiectul asta

Adauga un comentariu