National

MAI continua numararea populatiei

Publicat: 23 aug. 2012
1

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Mircea Dusa, sa solicite autoritatilor locale continuarea actualizarii listelor electorale, chiar daca CC a decis invalidarea referendumului, si a dat exemplu colegiul sau, in care locuiesc 78.000 de persoane, dar sunt inscrise in liste 85.000. Prim-ministrul le-a spus membrilor Cabinetului sau, joi, la inceputul sedintei de Guvern, ca odata incheiate procedurile referendumului de demitere a presedintelui, trebuie trase si „lectii institutionale in baza a ceea ce s-a intamplat”. In acest sens, el i-a cerut ministrului Mircea Dusa sa continue procesul de actualizare a listelor electorale.
„Va rog frumos, domnule ministru, sa continuati actiunea prin care sa cereti autoritatilor locale sa reactualizeze listele. Am inteles decizia CC, o acceptam, chiar daca e greu de spus ca este o decizie dreapta, dar acum, daca tot am constatat ca de fapt suntem mult mai putini in realitate… Eu, in colegiul meu de la Targu-Jiu, am 78.000 de locuitori si 85.000 de votanti, cred ca e valabil peste tot, nu?”, a spus premierul.
Seful Executivului i-a spus ministrului Dusa ca procesul de actualizare este important avand in vedere ca la sfarsitul acestui an vor fi organizate alegeri generale.
Adauga un comentariu