Actualitate

Mai ceva ca in Germania! Autostrazile electorale au inconjurat deja Iasul

Publicat: 06 mai 2014
1

 @ Iar ne fac politicienii autostrada ca in fiecare campanie electorala @ Primaria anunta inceperea licitatiilor pentru inca un rand de studii pentru autostrada Ungheni – Iasi – Targu Mures

Primarul Gheorghe Nichita a iesit ieri la rampa cu un nou anunt privind autostrazile. Acuzat ca nu ar fi facut lobby pentru proiectele majore ale Iasului, primarul i-a atacat pe liberali, invocand reprezentarea lor in functii de decizie in Ministerul Transporturilor in Guvernele Tariceanu si Ponta, perioada in care lucrurile nu au avansat decat pe hartie. Desi pe rand toate partidele i-au momit la alegeri pe ieseni cu desene ale autostrazilor spre vest, primarul i-a atacat doar pe liberalii care ar fi facut un studiu de fezabilitate „grotesc si nesimtit”, costurile de 9 miliarde de euro reiesite fiind umflate „pentru a se fura cat mai mult”.

Astfel, Ministerul Transporturilor a anuntat finalizarea documentatiei de atribuire pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate aferent autostrazii Ungheni – Iasi – Tg. Mures, care va fi trimis saptamana aceasta la Autoritatea Nationala pentru Monitorizarea Achizitiilor Publice spre validare, urmand a fi lansata licitatia pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

„Sursa de finantare pentru Revizuirea Studiului de Fezabilitate o reprezinta fondurile europene nerambursabile POST 2007 – 2013. Lucrarile ce vor fi scoase la licitatie dupa finalizarea studiului de fezabilitate vor fi finantate în urmatoarea perioada de programare 2014 – 2020″, au transmis reprezentantii Primariei.
Avand in vedere ca durata de realizare si predare a studiilor de fezabilitate este de 4 luni de la semnarea contractului, SF-ul pentru cele trei tronsoane ale autostrazii Est-Vest (Târgu Mures – Ditrau, Ditrau – Targu Neamt, Targu Neamt – (Pascani) – Iasi – Ungheni), ar putea fi reactualizat pana la finele anului.

Minunile electorale ale lui Dan Sova

Potrivit unui raspuns trimis municipalitatii de ministrul Dan Sova, in saptamâna 5-9 mai, vor fi trimise catre ANRMAP documentatiile pentru SF-urile a sapte tronsoane de autostrada: Targu Neamt – (Pascani) – Iasi – Ungheni, Centura Nord Bucuresti, Sibiu – Fagaras, Sibiu – Pitesti, Târgu Mures – Ditrau, Ditrau – Targu Neamt, respectiv Fagaras-Brasov. Pe data de 1 mai au fost deja publicate pe SEAP anunturile de participare pentru realizarea SF-urilor a zece tronsoane de autostrada, din care 5 au legatura cu zona Moldovei, acestea fiind Buzau – Focsani, Bacau – Pascani, Brasov – Bacau, Focsani – Bacau si Pascani – Siret. „PSD Iasi ramâne fidel proiectelor asumate de USL prin Manifestul pentru Iasi. Din pacate, colegii liberali au întors spatele Iasului, iar în aceasta campanie electorala inventeaza subiecte false. Noi, social-democratii, demonstram ca ne tinem de cuvânt, iar lucrarile la autostrada Ungheni – Iasi – Tg. Mures vor începe în acest an”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Citeste si: Nichita si Fenechiu ne iau de prosti! USL ne promite iar autostrada
Comentarii
Adauga un comentariu