National

Magda Vasiliu: Nu mai cotizati la sanatate. Nu are rost! Sunt bani furati de un stat care isi calca cetatenii in picioare

Publicat: 28 iun. 2018
1

Aflata in Italia, unde baietelul sau se afla sub tratament, fosta prezentatoare de televiziune Magda Vasiliu are contact cu alti romani plecati la randul lor in cautarea unei solutii a problemelor de sanatate.

In multe ocazii, relatarile Magdei Vasiliu, facute pe pagina sa de Facebook, au darul de a ne oferi o perspectiva reala asupra implicarii statului roman in ajutorul pacientilor pe care nu i-a putut ingriji in tara. O perspectiva sumbra, revoltatoare, uneori de-a dreptul distopica, din care reies numeroase tare de logica, de legislatie, de umanitate…

„L am cunoscut pe Danut Isac la Roma. Ca si mine e la tratament cu fetita lui la acelasi spital, Bambino Gesu.

Intors in Romania, imbecilii de la sanatate ii recomanda sa si caute sponsori sau sa apeleze la fundatii/asociatii daca mai are nevoie de bani pt tratamentul copilului!!!
Cum isi permit??? Cat isi mai permit??? Bai, cotizezi 10 ani si nu vor sa ti deconteze 2300 de euro, in schimb, statul italian suporta un transplant de maduva de 150.000 de euro dupa doar 4 (!) luni de cotizatie la sanatate!

In ce tara traim??? Cat tupeu sa ai tu, stat roman, sa ti permiti sa i spui unui om sa si caute sponsori?? Tu, stat roman , care nu poti sa oferi nimic! Nimic!

E plin la Roma de copii romani, nu doar cu cancer… sunt boli.rare pentru care Romania nu are de oferit nimic! Rusine!! Sfatul meu: nu mai cotizati la sanatate! N are rost! Sunt bani pierduti, furati de un stat care in fiecare secunda isi calca cetatenii in picioare in timp ce le zambeste parsiv… Auzi! Sa ti cauti sponsori ca sa ti faci bine copilul!!! Unde dracu s a mai pomenit asa ceva???”, a scris Magda Vasiliu Stoian.
Dorim cu aceasta ocazie sa atragem atentia in legatura cu ceea ce a spus MAGDA: NU statul roman este de vina , de vina sunt cei CARE SUNT LA GUVERNARE SAU AU FOST LA GUVERNARE mai exact la fraiele PUTERII !! Acestia trebuie sa plateasca amarnic si ei si familiile lor !
Comentarii
  • Guru,sau ne-guru,are partea ei de dreptate. In Romania exista o crunta lipsa de organizare si de utilizare eficienta a banilor in sanatate si asi putea da „n” exemple. Doar unul: un bun prieten,director de mare spital din Iasi,nu a putut cumpara firele de sutura solicitate de chirurgi pentru ca…reprezentantul firmei producatoare i-a spus clar „nu iei spaga,nu vezi contract”. Astfel,te are la mana,esti santajabil. Sau cumperi ieftin si prost,calitativ. A preferat demisia. Se intampla acum niste ani buni. Cate s-or fi schimbat?

    • Jano, lasa „asi”-i la locul lor, joaca din dame si valeti. Ce scrii tu aici e preistorie, de pe vremea lui Nastase. Zici ca a demisionat unu ca nu avea cine sa ii rupa ata ? Hai las-o ca macane, incearca la Terriennes ca aia difuzeaza toate povestile tip telenovela.

  • si statul italian isi va schimba aceasta politica rapid,nici un stat nu e suficient de bogat sa trateze”gratuit”toate bolile!(de ce nu a incercat in statele unite,ar ramane „mirata”de ajutor….)

    • În sfârșit ți-ai adus un pseudonim de pe ZDI. Chiar mă întrebam când vei face ,,rocada” de pseudonime de pe forumuri.

Adauga un comentariu