Magazin

Magazinul online SECRET, de unde iti poti cumpara orice arma!

Publicat: 24 iul. 2012
1
Gizmodo publica un material despre un „magazin online de arme secret„, de unde oricine isi poate cumpara ce arma doreste, fara sa posede permis de portarma si fara sa ii fie verificat trecutul ori cazierul.
La inceput, The Armory a functionat drept un „Amazon.com ilegal”, care vindea droguri. Ulterior, magazinul online s-a orientat catre pusti, pistoale, grenade si munitie, livrandu-le catre cumparatori din lumea intreaga, fara a verifica daca acestia pot detine arme de foc.
Jurnalistul Sam Biddle s-a intrebat cat de usor poate fi sa obtina o arma, asa ca a intrat pe The Armory si a incercat sa cumpere un pistol semiautomat Beretta 92FS.
Biddle spune ca, practic, site-ul nu se afla propriu-zis pe internet, deoarece utilizatorii trebuie mai intai sa descarce un software care le garanteaza anonimitatea pe internet, fara de care nu pot accesa adresa incalcita a magazinului – ayjkg6ombrsahbx2.onion. Odata intrati, utilizatorii trebuie sa exprime valoarea armelor pe care vor sa le vanda sau sa le cumpere in „bitcoins”, o moneda virtuala care garanteaza si mai mult anonimitatea, scrie Gizmodo.
Cea mai spinoasa problema a dealerilor, livrarea prin posta a armelor ilegale, a fost rezolvata printr-o metoda simpla: acestea sunt dezasamblate, iar bucatile sunt livrate pe rand, camuflate sub forma unor alte obiecte.
Biddle a inceput sa contacteze dealerii de pe The Armory, insa recunoaste ca nu ar fi indraznit sa faca acest lucru daca site-ul nu i-ar fi garantat anonimitatea totala. „Din fericire, totul e online, asa ca nu trebuie sa-mi fac griji ca imi va taia cineva gatul”, scrie jurnalistul.
Biddle a lasat un mesaj prin care cerea suficiente pistoale pentru a echipa o „armata privata”. Raspunsurile au inceput sa curga aproape instantaneu, iar cinci furnizori de arme s-au aratat dispusi sa-i trimita pistoale, pusti sau dispozitive explozive care mai de care mai puternice si scumpe.
„Bineinteles ca n-am cumparat nimic, dar exista motive intemeiate sa cred ca, daca as fi avut putina rabdare si multi bani, toate armele puteau fi ale mele, poate chiar si un elicopter. As fi putut sa asasinez chiar si un lider mondial”, scrie Sam Biddle.
Cu toate acestea, jurnalistul scrie ca ii intelege pe scepticii care spun ca persoanele si produsele de pe respectivul site nu sunt reale, totul fiind doar o frauda elaborata prin care se fura sute de mii de dolari.
„Trebuie sa fim constienti ca, daca un singur pistol este livrat ilegal unei singure persoane, traim intr-o societate in care poti omori un om fara sa fii tras in vreun fel la raspundere”, isi incheie jurnalistul Gizmodo articolul.
sursa: gandul.info Adauga un comentariu