National

Mafia retrocedarilor: Numele sefului CJ Suceava apare in referatul DNA

Publicat: 19 oct. 2014
1

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Ioan Catalin Nechifor, a declarat, duminica, ca nu stie de ce apare numele sau in referatul DNA privind arestarea preventiva a deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, el precizand ca nu a primit nicio oferta privind cumpararea de catre institutia sa a proprietatii lui Paltin Gheorghe Sturdza din localitatea Salcea.

„Pe de alta parte noi primim in fiecare zi foarte multe oferte: misiuni economice, hartie, pixuri, sa speram ca nu sunt grupuri infractionale in spatele acestora. (…) O sa pun pe site-ul Consiliului Judetean, pentru cei care vor sa vanda conace si terenuri agricole, ca nu cumparam.

Citeste si INTERCEPTARI. Viorel Hrebenciuc inregistrat de DNA in timp ce intervenea pe langa functionarii

Nu stiu de ce apare numele meu in referatul DNA, intrebati-i pe cei care l-au facut. Nu m-a sunat deloc Hrebenciuc, nici alte persoane, nu cunosc ce-i cu locatia aia. Se pune ca este in proximitatea aeroportului, dar e la vreo sapte kilometri”, a afirmat presedintele CJ Suceava.

Numele lui Catalin Ioan Nechifor apare in referatul DNA pentru incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, acesta fiind mentionat legat de achizitionarea din bani publici a mosiei lui Paltin Gheorghe Sturdza.

Citeste si REACTIA ministrului Mediului, ATTILA KORODI, dupa ce numele lui apare in DOSARUL

„Prin ordonanta din data de 25 august 2014 s-a dispus extinderea urmaririi penale si sub aspectul comiterii unei noi infractiuni de instigare la abuz in serviciu, (…) constand in aceea ca Dan Costin Bengescu, Sorin Iacob, Viorel Hrebenciuc, cu sprijinul lui Aurel Olari, efectueaza demersuri pe langa presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Ioan Nechifor, pentru a-l determina sa achizitioneze din bani publici mosia lui Paltin Gheorghe Sturdza din localitatea Salcea, jud. Suceava, compusa dintr-un teren de aproximativ 10 ha si un conac.

Este de mentionat ca imobilele mostenite de Paltin Gheorghe Sturdza in localitatea Salcea se afla in imediata apropiere a Aeroportului Stefan cel Mare Suceava, ce este in subordinea Consiliului Judetean Suceava”, se arata in documentul DNA.

Citeste si Cozmin Gusa: Ma framanta de ce pe langa HREBENCIUC, nu a aparut si Verestoy in DOSAR

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, i-a transmis procurorului general al Romaniei cererea in vederea sesizarii Camerei Deputatilor pentru incuviintarea arestarii preventive a deputatilor PSD Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc, pusi sub acuzare in dosarul retrocedarilor ilegale de terenuri.

Citeste mai multe pe ziare.com
Adauga un comentariu