Actualitate

Mafia imobiliara loveste CJ Iasi. Interese uriase pentru cladirile din Copou

Publicat: 03 iul. 2016
1

@ O institutie publica din Iasi a ajuns jucaria unor indivizi cu interese imobiliare ascunse @ La mijloc sunt o serie de cladiri istorice din zona Copou, gestionate de Consiliul Judetean si care ar urma sa incapa pe mana unor rechini imobiliari @ Noua conducere a judetului nu pare straina de aceasta situatie @

Patrimoniul judetului Iasi a inceput sa fie vanat de indivizi cu interese imobiliare ascunse. O serie de imobile gestionate de Consiliul Judetean Iasi ar urma sa incapa in mana unor persoane dubioase care vor sa ridice adevarate turnuri in una din cele mai vanate zone ale municipiului. Este vorba de fostele grajduri regale din zona Copou, aflate acum in administrarea Consiliului Judetean Iasi. La mijloc sunt patru pavilioane din strada Codrescu, evaluate de CJ si date spre concesionare.

Culmea, aceste imobile ar urma insa sa fie vandute definitiv, daca planurile celor interesati vor fi puse in aplicare. Concret, Consiliul Judetean a decis initial sa concesioneze doua pavilioane din Codrescu, pentru 15 mii de euro pe an si alte doua pentru 18 mii de euro pe an. In aceste cladiri a functionat un incubator de afaceri al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, dar si Institutul Cantacuzino. Procedura urma sa aiba loc la data de 8 iulie, numai ca, surprinzator, a fost amanata. In urma unei adrese venite de la un dezvoltator interesat, CJ a decis brusc sa treaca cladirile din domeniul public in cel privat al judetului, pentru a le putea vinde ulterior. Cine se afla in spatele acestei afaceri? Surse din cadrul Consiliului Judetean au aratat ca alesul judetean Cristian Stanciu nu este strain de situatie si ca ar vana acele imobile. Ciudata este si atitudinea noului presedinte al CJ, Maricel Popa, care pare de acord cu o asemenea golanie.

„Va rugam sa precizati, daca, in situatia in care imobilele constructie ce formeaza obiectul concesiunii nu pot fi consolidate sau extinse, astfel incat prin executarea acestor lucrari sa se obtina un functional ce se pliaza pe specificul activitatilor desfasurate de concesionar si care sa se asigure o exploatare in conditii de securitate a imobilelor, poate concesionarul sa demoleze constructiile existente si sa edifice altele noi, cu respectarea tuturor conditiilor impuse de lege in materia proiectarii si executarii lucrarilor de constructii?”, se arata intr-o adresa primita de Consiliul Judetean zilele precedente si care poate dinamita lucrurile in institutie. Devine clar ca, odata trecute in domeniul privat, aceste cladiri pot fi instrainate cu usurinta catre cei interesati.

Cine vrea sa scape de imobile?

Pentru ca proiectul sa treaca este nevoie de un vot in Consiliul Judetean. In acest moment, PSD, partid in cadrul caruia se afla Stanciu si Popa, detine majoritatea simpla alaturi de ALDE. Numai ca, pentru a trece acest proiect este nevoie de votul a doua treimi din alesii judeteni, fiind vorba de o hotarare de patrimoniu. Practic, ar fi nevoie de votul a 25 persoane din cei 37 alesi ca proiectul sa treaca. Ramane de vazut daca alesii PNL, cei ai PMP si ai UNPR vor vota dupa cum vor cei doi sau vor incerca sa apere patrimoniul judetului, pentru a nu ajunge in mana unor dubiosi.

„Terenurile si cladirile care fac obiectul licitatiei publice din data de 8.07.2016 sunt inregistrate in domeniul public al judetului Iasi, administrarea acestora fiind atributul Consiliului Judetean Iasi, in conformitate cu Legea 215/2001 republicata. Bunurile ce fac parte din domeniul public sunt inalienabile, imprescriptibile si insesizabile. Demolarea cladirilor aflate pe amplasamentele ce fac obiectul licitatiei de concesionare din data de 8.07.2016 implica trecerea acestora din domeniul public in domeniul privat al judetului Iasi, solicitare care va fi supusa aprobarii plenului autoritatii deliberative in sedinta ordinara de plen”, se arata in raspunsul conducerii Consiliului Judetean.

Click aici pentru a vedea raspunsul conducerii Consiliului Judetean
Comentarii
  • Oare daca vrea sa le cumpere alde Stanciu si ai sai, se voteaza? Se stie ca fiul lui taticu este mare plescar de imobiliare.

  • O sa ajunga batranul Copou Rezidential cartier muncitoresc precum Dacia ACB Nicolina Tatarasi etc daca nu inceteaza bolanjii astia cu constructia de blocuri. Construiti pe maidan la Valea Lupului tratavaȘ acneea de pe fata cu lichid seminal

Adauga un comentariu