National

MAE explica de ce George Simion a fost declarat din nou indezirabil in Republica Moldova

Publicat: 05 feb. 2016
1

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat vineri ca decizia prin care a fost ridicata interdictia de intrare in Republica Moldova a cetateanului roman George Simion a fost contestata la Curtea de Apel din Chisinau, care a dat castig de cauza apelantului – Biroul Migratie si Azil.

MAE s-a autosesizat din mass-media si a fost informat si direct de domnul George Simion cu privire la interzicerea accesului sau in Republica Moldova, astazi, 5 februarie 2016. Urmare acestui fapt, Ambasada Romaniei a solicitat, conform procedurilor diplomatice, clarificari de la autoritatile Republicii Moldova cu privire la aceasta situatie.

In urma demersurilor realizate, conducerea Biroului Migratie si Azil al Republicii Moldova a precizat ca a contestat in justitie decizia din 18 septembrie 2015, data de Curtea de Apel Chisinau, prin care fusese ridicata interdictia anterioara de intrare in Republica Moldova.

Ulterior, Curtea de Apel a Republicii Moldova a decis in favoarea apelului introdus de Biroul Migratie si Azil”, se arata in raspunsul MAE.

Potrivit sursei citate, conducerea Biroului a mai precizat ca reprezentantul legal al lui George Simion in Republica Moldova a fost informat cu privire la aceste elemente.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada Romaniei in Republica Moldova, a solicitat institutiilor abilitate din Republica Moldova sa precizeze procedurile legale pe care cetateanul roman va trebui sa le parcurga, in conformitate cu legislatia relevanta”, adauga MAE.

Cetateanul roman George Simion are din nou interdictie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova, dupa cum a informat vineri Platforma Unionista Actiunea 2012, al carei presedinte este Simion.

Interdictia impusa de autoritatile de la Chisinau cetateanului roman George Simion, expulzat pe 13 mai 2015 din Republica Moldova si declarat persoana indezirabila pe teritoriul acestui stat timp de cinci ani, a fost ridicata pe 18 septembrie 2015, in urma deciziei Curtii de Apel din Chisinau. Instanta a decis cu acea ocazie ca nu exista motive pentru ca George Simion sa fie declarat persona non-grata.
Adauga un comentariu