National

MAE, despre accidentul din Grecia: Soferul sustine ca nu a putut opri din cauza unor defectiuni

Publicat: 05 oct. 2014
1

Soferul TIR-ului implicat in accidentul din Grecia declara ca a vazut semnalizarile luminoase privind lucrarile la carosabil, dar nu a putut opri din cauza unor posibile defectiuni la sistemul de franare, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„Conform primelor declaratii date de soferul autocamionului in timpul audierilor, rezulta ca acesta a vazut semnalizarile luminoase care indicau restrictii de circulatie cauzate de lucrarile la carosabil, insa nu a putut opri vehiculul din cauza unor posibile defectiuni la sistemul de franare.

Citeste si Carnagiu in Grecia, provocat de un roman. Soferul de TIR a fugit de la locul accidentului

Autoritatile judiciare elene vor efectua o noua audiere maine, 6 octombrie 2014, urmand a dispune masurile legale ce se impun. Consulatul General al Romaniei la Salonic a continuat, la fata locului, demersurile de obtinere a unor informatii cu privire la existenta si a altor cetateni romani implicati in accident.

Informatiile actualizate astazi, 5 octombrie 2014, la orele 19.00, arata ca nu au fost implicati si alti cetateni romani in accident. Subliniem, inca o data, faptul ca cercetarile inclusiv sub aspectul stabilirii identitãtii certe a persoanelor implicate in accident continua, reprezentantii oficiului consular roman aflandu-se la fata locului”, precizeaza MAE.

Citeste si Roman ucis in Italia de un sofer albanez fara permis

Potrivit ministerului, consulul roman a asistat la audierile efectuate de autoritatile elene, soferul tirului beneficiind de asistenta unui traducator de limba romana, urmand sa decida asupra angajarii unui avocat care sa il reprezinte in instanta.

„Consulatul General al Romaniei la Salonic urmareste indeaproape desfasurarea evenimentelor si ramane in legatura permanenta atat cu cetateanul roman, soferul autocamionului, cat si cu autoritatile elene competente cu gestionarea cazului”, se mai arata in comunicat.

Citeste si Un sofer baut a intrat in trei masini stationate pe marginea drumului

Un TIR condus de un roman a lovit mai multe autoturisme pe o autostrada in apropiere de Salonic, iar 4 persoane din autoturismele lovite au decedat, 4 sunt ranite grav si 20 sunt ranite usor.
Adauga un comentariu