National

Macovei: Nu este nevoie de cvorum pentru citirea deciziei CCR in Parlament

Publicat: 27 aug. 2012
1
Europarlamentarul PDL Monica Macovei a aratat, astazi, ca nu este nevoie de cvorum in Parlament pentru citirea deciziei Curtii Constitutionale (CCR) privind invalidarea referendumului pentru demiterea lui Traian Basescu, scrie ziare.com.
Aceasta a adaugat ca Parlamentul nu poate lua nicio decizie cu referire la referendumul din 29 iulie, potrivit blogului Monicai Macovei.
„Pentru sedinta de astazi in care se citeste decizia Curtii Constitutionale privind invalidarea referendumului nu e nevoie de cvorum nici pentru prezenta, nici pentru citire. In plus, in aceasta sedinta, nu se poate lua nicio decizie de catre Parlament cu privire la referendum. Doar se citeste dispozitivul hotararii Curtii Constitutionale”, sustine Macovei.
Europarlamentarul sustine ca situatiile care necesita cvorum sunt definite de articolul 39, din Regulamentul sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului.
„Art. 39. – In toate cazurile in care Camera Deputatilor si Senatul, in sedinte comune, adopta legi, hotarari sau motiuni, trebuie sa fie prezenti cel putin jumatate plus unu din membrii care compun cele doua Camere ale Parlamentului…”, se arata in articolul mentionat mai sus.
Monica Macovei incheie aratand ca, imediat dupa citirea decizie CCR in Parlament, aceasta trebuie publicata in Monitorul Oficial, iar Traian Basescu sa se intoarca la Palatul Cotroceni.
Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului pentru citirea deciziei Curtii Constitutionale privind referendumul din 29 iulie trebuia sa se reuneasca luni. Programata pentru ora 15.00 reunirea Parlamentului intarzie pentru ca PNL si PSD au decis boicotarea sedintei.Comentarii
  • fu..tu..ti pastele ma..tii de idioata basista…betiva dra..cu..lui ordinarilor trebuie sa tineti cont de vointa majoritatii romanilor…escrocilor

Adauga un comentariu