Eveniment-Social

Macel in PSD. Fidelii lui Nichita pun piedica noului primar

Publicat: 24 mai 2015
1

@ Sedinta cu scantei la PSD Iasi @ Desemnarea succesorului lui Gheorghe Nichita la Primaria Iasi s-a lasat cu dispute aprinse in interiorul partidului @ Mai multi membri de partid nu l-au vrut pe viceprimarul Mihai Chirica la varful primariei @ Timp de doua zile, toata organizatia PSD Iasi s-a aflat pe un butoi cu pulbere

De astazi, municipiul Iasi va avea un nou primar. Actualul viceprimar b ar urma sa fie votat de catre plenul Consiliului Local, in sedinta de la ora 11:00, pentru a prelua mandatul de la Gheorghe Nichita, suspendat din functie dupa ce a fost plasat in arest la domiciliu. Avansarea lui Chirica nu a fost insa lipsita de emotii, asta pentru ca in interiorul PSD s-a dat o lupta acerba pentru aceasta functie. Social democratii au avut de ales intre Mihai Chirica si Gabriel Surdu, celalalt viceprimar, votul membrilor din organizatie fiind decisiv in aceasta privinta. Dupa ce sambata membrii Biroului Municipal PSD au decis sustinerea lui Chirica si avansarea consilierului Daniel Matasaru pe postul de viceprimar, ieri, situatia a devenit mult mai tensionata. Sedinta Biroului Permanent Judetean (BPJ) s-a lasat cu scantei, asta dupa ce mai multi membri l-au cerut pe Surdu la primarie.

Membrii BPJ nu ar fi trebuit decat sa valideze sau sa invalideze propunerea biroului de la municipiu. Numai ca una din tabere a fost impotriva deciziei. Dupa o sedinta de cateva ore, intr-un final Mihai Chirica a fost ales cu majoritate de voturi. Din cei 14 membri prezenti, 8 au votat pentru sustinerea acestuia in sedinta Consiliului Local. Alti patru membri au votat pentru sustinerea viceprimarului Gabriel Surdu, iar doua persoane s-au abtinut. Cei patru care l-au sprijinit pe Surdu sunt Victorel Lupu, vicepresedinte CJ si presedintele interimar al organizatiei judetene, Cristian Stanciu, lider de grup in CJ, Mihaela Ivancia, consilier judetean si presedintele Organizatiei de Femei, si Ion Campeanu, presedintele TSD Iasi. Acestia fac parte din tabara sustinatorilor primarului Nichita si nu l-au preferat pe Chirica. S-au abtinut de la vot senatorul Florin Constantinescu si Maricel Popa, secretar de stat in Ministerul Economiei.

„Avand in vedere decizia Comitetului Executiv Municipal PSD Iasi, Biroul Permanent Judetean a hotarat ca in cadrul sedintei extraordinare de plen a CL Iasi, domnul viceprimar Mihai Chirica, presedinte al organizatiei municipale PSD Iasi, va fi sustinut de catre grupul consilierilor locali social democrati in vederea preluarii atributiilor de primar. Pentru preluarea atributiilor de viceprimar, grupul consilierilor locali ai PSD Iasi urmeaza sa sustina candidatura domnului Daniel Matasaru”, au mentionat cei de la PSD Iasi.

In Consiliul Local sunt 27 de alesi, insa astazi se vor prezenta la sedinta doar 26 de consilieri. Social democratul Marius Ostaficiuc este plecat din tara si nu va fi prezent la sedinta. Din cei 26, un numar de 18 sunt consilieri PSD, doi sunt independenti, iar restul afiliati la PNL. Votul va fi insa secret, fiecare ales urmand a vota nominal in cabina de vot numele noului primar. Surse din mediul politic sustin insa ca si opozitia il prefera pe Mihai Chirica pe postul de primar al Iasului.
Adauga un comentariu