Eveniment-Social

Macabru! Morti aruncati afara din groapa, intr-un cimitir din Iasi – FOTO, VIDEO

Publicat: 08 sept. 2014

@ Un episod cu adevarat macabru s-a petrecut in weekend intr-un cimitir din Iasi @ Oasele mortilor exhumati au ajuns sa fie aruncate printre mormane de moloz @ Administratia cimitirelor banuieste o firma de pompe funebre care a avut lucrari in zona

Scheletele sunt scoase la vedere in cimitirele din Iasi. O situatie care nu poate fi caracterizata decat macabra a fost descoperita de un iesean intr-unul din cimitirele administrate de municipalitate. Pe deasupra unui mormant din Cimitirul Sfintii Petru si Pavel puteau fi observate in weekend fragmente de schelet uman. Cui apartineau oasele si cine le „depozitase” ramane deocamdata o necunoscuta, cei de la administratia cimitirelor precizand insa ca se fac verificari pentru lamurirea situatiei.

Am venit la mormantul unei rude in urma cu cateva zile si nu mi-a venit sa cred ce am vazut. In zona stiu ca era un mormant, ce-i drept, neingrijit. Dar, in ziua in care am venit, era distrus total, scos cimentul, o candela aruncata, iar pe deasupra se vedeau oase de om. Este strigator la cer ce se intampla. Suntem in Evul Mediu sau in secolul 21? Stiu ca daca nu se achita taxele, dupa cativa ani, Primaria scoate mortii din morminte si ii relocheaza. Asa ceva insa nu am mai pomenit„, a spus revoltat M. P.

Ancheta printre morminte

Potrivit celor care administreaza cimitirele din Iasi, a fost identificata, „de principiu”, zona in care era reclamata aparitia fragmentelor de schelet uman. In urma verificarilor insa, cei de la SC Servicii Publice spun ca nu au mai gasit oase, ci bete. „A fost o lucrare in zona parcelei 60, efectuata de catre o firma de pompe funebre. E vorba de firma Sanctus, care din cate mi s-a transmis ar fi facut o cripta in acea zona. E posibil sa fi fost depozitat pamantul peste un alt mormant. Eu am luat legatura cu cei de la cimitir si pe baza informatiilor transmise s-a identificat zona, dar mi s-a spus ca deasupra mormantului nu erau oase, ci niste bucati de lemn, niste bete. Exista o procedura, atunci cand se face o exhumare oasele se pun intr-un saculet si se ingroapa. Vom cauta sa lamurim aceasta situatie. Daca se aduce vreun prejudiciu, daca e vorba de o firma de pompe funebre, aceasta isi poate pierde acreditarea de a mai colabora cu noi„, a declarat Laurentiu Ivan, directorul SC Servicii Publice Iasi.

Exhumari sau profanari?

Nici pentru reprezentantii administratiei cimitirului, dar nici pentru cei de la firma de pompe funebre care lucrasera pe parcela 60 lucrurile nu sunt inca foarte clare. In timp ce sefii SPI spun ca oasele ar putea proveni de la un mormant sapat in apropiere de cei de la Sanctus, acestia exclud acest lucru din start. Totodata, trebuie mentionat faptul ca dupa ce ieseanul a filmat molozul cu oase depozitat peste mormant, cineva a intervenit totusi pentru a indeparta boltarii si fragmentele de os, vizibile pe filmare.

Noi am avut acolo o lucrare in weekend, ca zona ma refer. Dupa cum se poate vedea insa, pamantul depozitat la distanta de doua morminte de unde am sapat noi nu poate veni de la aceasta lucrare. Daca era de la groapa pe care o sapase firma mea, se vedeau urme de pamant si pe mormantul de langa. In plus, aici se vad boltari, ceea ce noi nu am folosit. Ba mai mult, noi nu am facut exhumare. Din ce imi pare mie, pamantul depozitat deasupra mormantului fara cruce e adus din alta parte. Daca au fost oase, acum nu mai sunt, eu nu le vad. Nu stiu ce sa va spun, cine ce a depozitat si de unde a sapat, dar nu e de la noi„, a precizat Marian Ghitoc, reprezentantul firmei Sanctus.
Comentarii
  • e o mafie intreaga si acolo la administratia cimitirelor …. care incepe cu babeta de la ghiseu …daca ii ceri o informatie te trimite la panou … cred ca dom` primar le cumpara pixuri si le da angajatilor sa si le bage undeva asa de ciufuti sunt cand ii intrebi ceva ,,,nu mai zic, ca daca ai nevoie de o adeverinta pt locul de veci dureaza 1 luna de zile la pretul de 23 de lei dar daca dai dublu la urgenta ti se da in 24 de ore!!!! nu e nesimtire???? o luna???!!!

Adauga un comentariu