Actualitate

Lupte murdare la Vaslui. Adrian Porumboiu vrea sa-l impuna pe controversatul Sorin Chelmu pe listele PNL

Publicat: 29 sept. 2016
1
Afaceristul Adrian Porumboiu este decis sa-si impuna cat mai multi oameni pe locurile eligibile de la PNL Vaslui. Dupa ce a avut mai multe runde de discutii cu baronul sucevean Gheorghe Flutur despre ruperea PNL, Porumboiu incearca acum sa-l impuna pe listele pentru alegerile parlamentare pe un loc eligibil pe Sorin Chelmu, fost secretar general al Guvernului Dacian Ciolos. 

Citeste si: Legea se aplica doar pentru pedelisti? Vasile Blaga a demisionat din PNL. Dan Motreanu de ce nu pleaca din partid?
 
Chelmu, despre care ziaristii bucuresteni au scris ca umbla mai mult beat decat treaz, este implicat acum intr-un nou scandal cu iz penal. Astfel, profitand de relatiile pe care zice ca le mai are in Guvernul Ciolos, Sorin Chelmu ii convoaca pe la crasme pe primarii PNL de Vaslui, promitandu-le ca le obtine finantari pentru proiectele de infrastructura. In schimbul asa-zisului ajutor, Chelmu le cere primarilor sa-l sustina ca sa ajunga pe locuri eligibile pe listele PNL la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Cel mai mare sustinator al lui Chelmu in judetul Vaslui este Adrian Porumboiu. Acesta isi doreste foarte mult ca fostul secretar general al Guvernului sã fie pe liste, mai ales ca saptamana trecuta i-a mai iesit o mutare: l-a impus pe Corneliu Bichinet in functia de presedinte al PMP Vaslui. Primarii trebuie sa-i forteze mana lui Dan Marian sa faca demersurile pentru schimbarea listei, iar acesta se angajeaza ca ii va ajuta neconditionat sa obtina finantari. Aici ar trebui sa intervina si procurorii DNA, pentru ca tot ceea ce face Sorin Chelmu acum se numeste trafic de influenta. In aceste conditii, primarii PNL Vaslui ar trbui sa-l evite pe Chelmu daca nu vor si ei sa ajunga sa dea cu subsemnatul in fata procurorilor..

Citeste si: Se anunta un nou cutremur pe scena politica! PNL se dezintegreaza! Vechii pedelisti vor dezerta dupa alegeri
 
La intalnirea lui Chelmu, intr-o crasma din Barlad, au venit sapte primari, printre care si Dumitru Boros, primarul Barladului. Au mai fost primari liberali din Bogdana (comuna natalã a lui Chelmu), Suletea, Vinderei, Tacuta, Botesti, Banca si Dragomiresti (acesta din urma a fost ales pe listele PSRO). Ziaristii din Bucuresti spun ca schimbarea lui Chelmu din Guvern s-ar datora problemelor acestuia cu alcoolul. In ultima perioadã atacurile impotriva sa s-au intetit. Europarlamentarul Maria Grapini il numea „cetateanul turmentat din Guvernul Ciolos”.
 
Ideea candidaturii lui Chelmu la Vaslui este mai veche si prima data a fost lansata la Suceava, cand premierul Ciolos a avut intalnirea cu omologul sau din Polonia. Atunci Chelmu, inca secretar general al Guvernului, a apelat la presedintele PNL Suceava, Gheorge Flutur (prieten foarte bun cu Adrian Porumboiu), sa-l ajute sa candideze la Vaslui. O perioada Chelmu a stat linistit fiindca Flutur i-a promis ca ii gaseste un loc la el in judet, dar a plecat cu coada intre picioare si a ajuns la Bacau unde a crezut ca isi poate gasi un loc eligibil. Acum, dupa esecul de la Suceava si Bacau, Sorin Chelmu mai are o singura sansa: sa fie pus pe listele PNL Vaslui. Adauga un comentariu