Eveniment-Social

„Lupta grea abia incepe”. Actorul Florin Constantin face noi dezvaluiri dupa explozia blocului in care a locuit

Publicat: 14 aug. 2016
1
@ Familiile care locuiau in blocul din Copou care a sarit in aer dupa o acumulare de gaze au primit deja un sprijin financiar din partea municipalitatii @ In plus, o parte din aceste familii au fost cazate in aceeasi zona, in cateva apartamente
 
Locatarii blocului din Copou afectat de explozie dupa o acumulare de gaz au primit recent un sprijin din partea autoritatilor locale. Municipalitatea le-a acordat celor 15 familii cate 3.000 lei ca ajutor de urgenta. In plus, o parte din aceste familii au primit deja apartamente in chirie de la compania E.ON, care pare principala vinovata de ceea ce s-a intamplat pe strada Th. Vascauteanu acum mai bine de zece zile.

„Dupa 10 zile grele ca plumbul si urate ca nepasarea, Primaria Iasi ne-a dat banii aferenti ajutorului de urgenta! Fara sa ne mai ceara alte si alte acte, fara sa ne mai ancheteze, fara sa ne mai umileasca. Cu plicul continand 3.000 de lei pentru o familie, bancnote noi, cu un zambet fericit si aproape biruitor, am trecut prin holul lung si plin de oameni tristi si resemnati, care fara o mana, care fara un picior, care debordand de sanatate si cu un usor iz de bautura, care cu 2-3 copii necajiti de mana. A fost un mars triumfator si trist”, a spus actorul Florin Constantin, unul din locatarii blocului din strada Vascauteanu. Acesta a tinut si sa multumeasca celor care le-au intins o mana de ajutor familiilor care locuiau in blocul cu pricina.

„Multumim din suflet pompierilor care ne-au salvat si aparat vietile, politistilor locali care ne-au aparat si ne mai apara bunurile, Bisericii Catolice, care din prima noapte ne-a oferit gazduire, paine, apa si mult sprijin sufletesc, restaurantului Podu Verde din Copou care ne ofera zilnic o masa calda, E.ON Romania, care ne-a acordat cate un ajutor umanitar de 3.000 de lei. Acum ne inchiriaza apartamente in care sa locuim provizoriu in conditii decente, Bisericii Ortodoxe Romane pentru cina crestina de joi a fiecarei saptamani, micilor daruri si marelui sprijin duhovnicesc, primarului Chirica pentru ca si-a facut timp sa ne primeasca si sa ne asculte si mai ales ca in sfarsit a stabilit ieri niste termene concrete, ce de azi par a incepe sa fie respectate. Lupta grea abia incepe. Va trebui sa clintim prefectura, guvernul, fatalmente senatorii, deputatii…. De-ati sti cata fericire aduce un tricou schimbat dupa 6 zile cu o camasa curata, o placinta cu mere oferita de maturatori atunci cand stai singur pe banca in Copou si plangi sau o strangere de mana a unui cersetor stirb si flamand care se bucura ca te vede viu”, a mai aratat actorul. 
Comentarii
Adauga un comentariu