Local

Luni va avea loc examenul pentru finantistii ieseni

Publicat: 23 aug. 2013
1

Anuntul privitor la organizarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante din noua structura a Fiscului iesean a fost postat vineri pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Surprinzator pentru unii, data concursului anuntat este luni, 26 august. Proba scrisa se va tine in sala de consiliu a Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi, incepand cu ora 11.00. Conform listei publicate, la nivelul regionalei sunt 97 de posturi vacante, care vor fi disputate de 198 de candidati.

Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala privitor la organizarea si desfasurarea concursului, prevede trei etape pentru desemnarea viitorilor angajati ai Fiscului. Prima este selectia dosarelor, cea de-a doua, proba scrisa, ultima fiind interviul. Acelasi ordin mentioneaza faptul ca doar in situatia in care, pentru o functie executiva, s-au depus doua sau mai multe solicitari, va fi organizat concurs de ocupare a posturilor vacante. In urma cu doua saptamani, noul director general al DGRFP Iasi, Ioan Grigoriu, a anuntat ca a semnat 99 de preavize pentru toti inspectorii fiscali din vechea structura. Grigoriu a sustinut ca va fi vorba despre o reducere cu doar cinci posturi a organigramei. Dar legea privind restructurarea ANAF a stipulat preluarea atributiilor Directiei Regionale pentru Accize si Operatiuni Vamale de catre DGRFP, precum si a atributiilor Garzii Financiare. Mai mult, Garda Financiara a fost desfiintata. Astfel ca, pentru cele 97 de posturi vacante, la nivelul regionalei au fost mai multi candidati decat se astepta conducerea. Pe site-ul DGRFP nu apare niciun anunt privitor la concursul de luni. Pe site-ul ANAF, exista si bibliografie necesara a fi studiata pentru proba scrisa. Iar aceasta este foarte stufoasa, cuprinzand chiar si Hotararea de Guvern privitoare la reorganizarea ANAF. Contestatiile la proba scrisa pot fi depuse in termen de 24 de ore de la anuntarea rezultatelor.

Vezi aici lista posturilor vacante
Comentarii
  • Fiti obiectivi! Garda Financiara va inceta sa functioneze la 31 octombrie 2013, iar din urmatoarea zi, Directia Antifrauda va activa in baza acelorasi atributii, preluate de la prima. Nu mor caii cand vor cainii.

    • Chiar ma gandeam ca vom ramane cu banii de amenzi si spagi si nu stiu cum sa-i gestionez.Toti functionarii publici sunt niste capuse….se hranesc cu sangele produs de noi!
      La munca campului nu la scris procese verbale…

Adauga un comentariu