Local

Luni demareaza a sasea editie a campaniei „Prietenii lui Mos Craciun”

Publicat: 04 dec. 2010
1

@ Dupa ce in primii cinci ani, mii de copii si familii nevoiase au primit un ajutor consistent cu ocazia sarbatorilor de iarna, cotidianul BUNA ZIUA IASI va demara de luni a sasea editie a campaniei „Prietenii lui Mos Craciun” @ Banii care vor fi stransi in cadrul acestui maraton umanitar vor fi directionati catre un copil de nici un an care sufera de ciroza si care are nevoie urgenta de un transplant hepatic in Belgia

Cea mai mare campanie sociala din judetul Iasi, „Prietenii lui Mos Craciun”, a ajuns la a sasea editie. Dupa succesul din primii cinci ani, cand mii de copii si familii nevoiase au primit ajutor cu ocazia sarbatorilor de iarna, cotidianul BUNA ZIUA IASI, impreuna cu Fundatia Uniunea Nationala a Presei Locale, va demara luni a sasea editie a campaniei „Prietenii lui Mos Craciun”. Impreuna cu dumneavoastra, oamenii cu suflet din Iasi, vom incerca sa-i oferim o noua sansa la viata unui copil de nici un an, care sufera de ciroza. Robert Andrei Andronic are nevoie de un transplant hepatic in Belgia, cheltuielile ajungand la suma de 100 mii euro. Parintii nu au posibilitati financiare si au indraznit sa ceara ajutorul semenilor pentru a-si salva unicul copil.
Robert s-a nascut cu o malformatie hepatica, atrezie de cai biliare. Mai mult, sufera si de ciroza hepatica, iar operatia de transplant a devenit o urgenta. Soarta a fost cruda cu acest copil, dar atat timp cat mai exista o sansa, nu-i putem refuza acestui ingeras dreptul la viata. Doar impreuna cu dumneavoastra Robert poate invinge boala. „Este o veste minunata ca va implicati pentru salvarea vietii lui Robert. Nici nu-mi vine sa cred ca avem aceasta sansa. Multumesc cotidianului BUNA ZIUA IASI pentru implicare si ii rog pe toti oamenii cu suflet mare din Iasi sa dea din putinul lor pentru a-l salva pe Robert”, a declarat, cu lacrimi in ochi, Oana Andronic, mama lui Robert.
Timp de doua saptamani vom publica in paginile BUNA ZIUA IASI numele Prietenilor lui Mos Craciun, adica acei oameni care au inteles ca, indiferent de criza sau problemele din aceasta perioada, pot oferi o raza de speranta unui ingeras care are nevoie de ajutorul nostru. Ajunsa deja la a sasea editie, campania „Prietenii lui Mos Craciun” a reusit in fiecare an sa adune peste o suta de persoane si personalitati care au tinut sa puna umarul la bunastarea unor oameni necajiti.
Anul trecut, cu ajutorul dumneavoastra am mobilat 20 camere la Centrul Sf. Nicolae, acolo unde sunt adapostiti 60-65 copii ai strazii. Prietenii lui Mos Craciun pot fi persoane publice ale Iasului, politicieni, oameni de afaceri, reprezentanti ai mediului academic si ai societatii civile si simpli oameni interesati de soarta semenilor. Lista persoanelor care doresc sa doneze bani sau bunuri pentru a oferi un zambet celor ce au nevoie de afectiunea noastra este deschisa oricarui om de bine. Invitam firmele iesene, cat si persoanele fizice sa-si arate generozitatea fata de un copil care, de cand a venit in aceasta lume, duce o lupta teribila cu boala. Cu ajutorul nostru, o poate invinge!
Adauga un comentariu