Local

Luna de luna asteapta cuponul! Venituri de zeci de milioane pentru acesti pensionari! FOTO

Publicat: 31 oct. 2014

@ Desi incaseaza sume uriase luna de luna pentru a ridica mana, acesti indivizi nu se pot satura @ Acesti pensionari de lux aduna bani de oriunde pot pentru a-si rotunji averile

Cei care credeau ca in general pensionarii sunt o categorie sociala defavorizata si cu mari dificultati de a supravietui fiecarei luni, au in mare parte dreptate, insa nu in totalitate. In judetul Iasi exista si pensionari care nu s-au multumit cu veniturile aduse de postas lunar, ci au dorit sa mai adauge ceva la aceste sume, chiar daca nici pensiile nu erau chiar mici. Este vorba de parlamentarii ieseni care sunt si pensionari.

Acestia incaseaza pe langa indemnizatia de deputat si o suma frumusica din pensie, rotunjindu-si binisor veniturile. Iasul cunoaste trei astfel de cazuri, cu totii deputati. Cel mai „avut” din punct de vedere al veniturilor este Neculai Ratoi. Fostul primar al Pascaniului ridica lunar de la Camera Deputatilor 4.909 lei, conform propriei declaratii de avere. Pe langa acest venit, Ratoi mai are si o pensie de 2.479 de lei pe luna, primita in urma perioadei de cotizare. Astfel, anual, deputatul de Pascani incaseaza in total 99.288 de lei, adica aproape un miliard de lei vechi. Pe locul doi in acest top se situeaza tot un social democrat si anume Vasile Mocanu.

Acesta ridica lunar un venit de 4.938 de lei de la Parlament si o pensie de 2.479 de lei. Suma anuala pe care Mocanu o incaseaza este de 89.004 de lei, ceva mai putin fata de Ratoi, dar tot in proximitatea miliardului. Ultimul parlamentar din aceasta lista este Grigore Craciunescu, si el fost primar al Municipiului Pascani, membru al PNL. Craciunescu, aflat la primul mandat in Casa Poporului, ridica de la Camera Deputatilor 4.909 lei ca indemnizatie. Pe langa aceasta suma, Craciunescu are si o pensie de 1.125 de lei. In total, liberalul incaseaza anual 72.403 de lei. Pe langa aceste sume pe care parlamentarii le incaseaza ca indemnizatii si pensii, de multe ori ei isi mai rotunjesc veniturile cu sume provenind din cheltuielile alocate cabinetului parlamentar, cazarii, transportului sau diurnei, sume ce depasesc uneori lunar indemnizatia. Pe langa acesti trei deputati, in listele celor de la Casa Judeteana de Pensii Iasi, mai figureaza si alte nume sonore care au trecut prin bancile Parlamentului si acum sunt pensionari. Ii putem aminti aici pe fostul senator social-democrat Ion Solcanu, considerat multa vreme unul din personajele de frunte ale PDSR si apoi al PSD, dar si pe Mihai Baciu, membru in Parlamentul Romaniei pentru doua legislaturi. Acesta este momentan consul general al Romaniei in Republica Moldova, la Balti, si cadru universitar.
Comentarii
  • Consider ca Grigore Craciunescu trebuie sa-mi dea inapoi votul primit de la mine la alegerile parlamentare .Eu am votat nu PNL in acest caz , ci IMPOTRIVA MAFIOTULUI BASESCU, care a furat in 2010pensiile si salariile . In acel colegiu Craciunescu era in USL alaturi de medicul PSD de la spitalul de copii . Pai nu-ti este rusine Craciunescu , sa treci in barca mafiotilor Basescu si PDL ? De ce nu ai ramas cu Tariceanu in noul partid cu adevarat liberal PLR ? Sa-ti fie rusine , MAI TRADAT SI MINTIT , furand votul meu !

  • Presupun ca acesti pensionari nesimtiti si lacomi, care au pensii consistente, nu s-au intrebat niciodata daca isi merita aceste pensii si daca chiar si atunci cand erau salariati au facut ceva sau erau doar ajutori de bagatori de seama pe langa acele „faimoase B.O.B”-uri, ca sa nu-i numesc cum merita, fosile comuniste ce sant si nu-s singurele. Rusine!!!!!

Adauga un comentariu