International

Lovituri aeriene in Siria: Un lider jihadist a fost ucis

Publicat: 28 sept. 2014
1
Mesaje trimise pe Twitter de un jihadist par sa confirme ca presupusul lider al grupului Khorassan, tinta a loviturilor aeriene americane in Siria, a fost ucis, a anuntat sambata Centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, preluat de AFP.
Potrivit SITE, un jihadist care anterior a luptat in randul grupului Khorassan a difuzat pe Twitter o serie de mesaje in care prezinta condoleante pentru moartea lui Muhsin al-Fadhli, vechi membru al retelei Al-Qaida si presupus lider al Khorassan, precum si pentru cea a lui Abu Yusuf al-Turki, un alt lider al grupului.
Aceste mesaje par sa ofere confirmarea faptului ca al-Fadhli a fost ucis in cursul loviturilor aeriene ale Statelor Unite.
In plus, SITE a indicat ca in mesajele sale datate sambata, 27 septembrie, jihadistul deplange situatia de pe teren in Siria unde fortele coalitiei internationale conduse de SUA efectueaza numeroase lovituri.

Citeste si:Noi manevre militare rusesti

Avioane si rachete de croaziera americane lovesc obiective ale organizatiei Statul Islamic, precum si ale Khorassan, un grup necunoscut pana de curand, dar despre care Washingtonul afirma ca se pregatea ‘sa lanseze atacuri majore‘ in SUA si in Europa.
Unii experti se arata foarte sceptici in legatura cu natura reala a grupului numit Khorassan, al carui nume a inceput sa circule recent, si considera ca, de fapt, este vorba despre jihadisti din randul Frontului Al-Nosra.
Potrivit acestor experti, Washingtonul, scotand in evidenta Khorassan si declarand ca acest grup intentiona sa comita atentate pe teritoriul SUA, a vrut sa demonstreze ca nu doar Siria sau Orientul Mijlociu sunt in pericol, ci insasi cetatenii americani, daca aviatia Statelor Unite nu intervine.Adauga un comentariu