Actualitate

Lovitura grea pentru un medic din Iasi. Judecatorii au fost nemilosi – FOTO

Publicat: 15 mart. 2016

@ Medicul din Iasi a crezut pana in ultima clipa ca va castiga acest proces @ Nu se astepta la aceasta sentinta @ Pe fir au intrat si procurorii de la DNA Iasi @ Ancheta este in desfasurare si au fost ridicate documente de la unitatea medicala unde isi desfasoara activitatea medicul

Instanta de judecata s-a pronuntat pe 14 martie 2016 cu privire la recursul formulat de dr. Emil Anton impotriva unei sentinte judecatoresti prin care trebuie sa plateasca cheltuieli de judecata conf. dr. Iolanda Blidaru, managerului Maternitatii Cuza Voda din Iasi. Judecatorul a respins recursul medicului ginecolog Anton, de la maternitatea mentionata, si acum acesta trebuie sa-i plateasca suma de 1000 lei sefei unitatii medicale.

In toamna anului trecut, dr. Emil Anton, in calitate de reclamant, a contestat actul administrativ prin care a fost validat concursul de manager de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi si, totodata, a solicitat suspendarea executarii actului administrativ prin care managerul Iolanda Blidaru isi execita functia. Medicul de obstetrica-ginecologie Anton a fost contracandidatul conf. dr. Iolanda Blidaru la acest concurs. Acesta a contestat candidatura colegei sale, pentru ca aceasta nu a depus la dosar, asa cum prevede legea, atestatul prin care a sustinut examenul de absolvire a cursurilor de management sanitar la Scoala Nationala de Management Sanitar din cadrul Ministerului Sanatatii. Pe langa managerul Blidaru, medicul Anton a actionat in instanta si Consiliul de Administratie al maternitatii, pe presedintele Consiliului Judetean Iasi, Consiliul Judetean. In urma jdecarii acestui dosar, instanta l-a obligat pe reclamant, dr. Emil Anton, sa plateasca paratei Iolanda Blidaru suma de 1000 lei, cheltuieli de judecata.

Scandalul privind concursul pentru functia de manager la Maternitatea Cuza Voda din Iasi, examen organizat in luna septembrie 2015, nu se incheie aici. Consilierul juridic al unitatii medicale, Daniela Bura, a formulat o sesizare pe care a depus-o la Directia Nationala Anticoruptie Iasi, prin care informa procurorii ca exista suspiciuni privind fraudarea concursului. Aceasta a spus ca managerul Blidaru ar fi fost favorizat direct, prin realizarea unor semne distinctive pe grila de examen, respectiv insemnarea raspunsurilor corecte cu caractere diferite, fonturi diferite sau scrierea lor cu majuscule. Ancheta nu este finalizata, procurorii ridicand mai multe documente de la maternitate in urma cu cateva saptamani.

Medicul Emil Anton, impreuna cu dr. Dragos Nemescu, vor fi chemati in comisia de etica de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa Iasi, dupa ce s-au reclamat reciproc in urma concursului pentru gradul didactic de conferentiar, care a avut loc pe 26 februarie. In urma examenului, dr. Emil Anton a obtinut cu o sutime mai mult fata de dr. Dragos Nemescu. Ambii au depus si contestatii. Deocamdata, comisia de etica nu s-a intrunit. S-ar putea ca examenul pentru postul de conferentiar de la obstetrica ginecologie sa fie anulat si postul sa fie scos, din nou, la concurs anul viitor.
Comentarii
  • Mai idioato (sau idiotule), dr. Anton este unul dintre cei mai buni chirurgi pe specialitatea lui din Iasi. La ce doctori oligofreni trateaza pacientii in ziua de azi zi multumesc ca se mai gasesc si medici ca Anton. Probabil ca te-ai uitat in oglinda cand ai zis ca are fata de veterinar. Chiar si asa fiind (veterinar) tu, ca un bou sau vaca ce esti, poti fi pacientul lui. Asta e, dr. Anton se lupta cu um sistem corupt si mafiot instaurat de Arestoaie, sistem care pare ca nu va mai muri niciodata. Sunt curios cum vor fundamenta juridic anularea concursului de conferentiar cei care doresc asta. A fost un concurs castigat de dr. Anton CORECT, Daca ar fi mai multi care sa procedeze ca dr. Anton atunci am avea sanse ca sistemul mafiot sa dispara si odata cu el si gasca de penali sforari. Ii uram succes d-lui Conferentiar dr. Anton Emil.

  • n-are dreptate fatuca,anton (sa=i turnam in cur beton) are fata de macelar turmentat,oricum asta numai medicina nu face ca sta doar prin procese dinainte pierdute,bura,bura,bura.

Adauga un comentariu