National

LOVITURA DURA pentru Viorel Hrebenciuc

Publicat: 22 nov. 2016
1
Tribunalul Bucuresti a respins contestatia fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc si a decis ca judecarea dosarului in care este acuzat de marturie mincinoasa poate incepe la Judecatoria Sectorului 1, aceasta urmand sa stabileasca primul termen in proces, informeaza news.ro.
Judecatorii Tribunalului Bucuresti au stabilit ca este nefondata contestatia formulata de Viorel Hrebenciuc dupa ce Judecatoria Sectorului 1 a dispus inceperea procesului fostului deputat PSD.
Dosarul in care Viorel Hrebenciuc este acuzat de procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 de marturie mincinoasa, pentru ca ar fi dat declaratii nesincere in dosarul „Mita la PSD”, in care au fost condamnati omul de afaceri Ioan Niculae si fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila Gheorghe Bunea Stancu, a ajuns in iunie la Judecatoria Sectorului 1, care a analizat cauza mai intai in camera preliminara.
In luna septembrie, Viorel Hrebenciu a sustinut ca instanta nu a fost legal sesizata si a contestat mai multe probe din rechizitoriu. Judecatoria Sectorului 1 a respins cererile fostului deputat PSD si a constatat legalitatea sesizarii instantei cu rechizitoriul. “Constata competenta instantei, legalitatea administrarii probelor si a efectuarii actelor de urmarire penala. Dispune inceperea judecatii cauzei privind pe inculpatul Hrebenciuc Viorel”, se arata in incheierea judecatorului de camera preliminara de la Judecatoria Sectorului 1.
Fostul demnitar a contesta decizia la Tribunalul Bucuresti, care a constatat ca nu sunt probleme de legalitate a administrarii probelor si a sesizarii instantei, dispunand inceperea judecarii pe fond a cauzei, la Judecatoria Sectorului 1. In aceste conditii, procedura de camera preliminara a incetat, urmand ca instanta sa stabileasca primul termen de judecata.
Procurorii Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 l-au trimis in judecata, in luna iunie, pe fostul deputat PSD, pentru marturie mincinoasa in dosarul „Mita la PSD” privind finantarea campaniei electorale a lui Mircea Geoana, candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2009.
Potrivit procurorilor, in toamna anului 2011, Viorel Hrebenciuc ar facut declaratii false cand a fost audiat in calitate de martor la DNA.
“Ca urmare a faptului ca numitul Hrebenciuc Viorel nu a spus adevarul in legatura cu aspectele pentru probarea carora a fost audiat in calitate de martor, privind fapta savarsita de numitul Ioan Niculae, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a dispus achitarea inculpatilor Ioan Niculae, Bunea Stancu Gheorghe, Teodorescu Gheorghe si Barac Viorel”, au aratat procurorii.
Anchetatorii sustin ca ulterior, in 19 martie 2015, cand a fost audiat ca martor la Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul “Mita la PSD”, Viorel Hrebenciuc a spus adevarul. In urma acestor declaratii,  Ioan Niculae a fost condamnat definitiv la doi ani si sase luni de inchisoare cu executare, iar fostul presedinte al Consiliului Judetean Braila Gheorghe Bunea Stancu a primit trei ani inchisoare cu executare.
“Geoana m-a trimis personal la Niculae pentru a-l ruga sa contribuie la finantarea campaniei. Ulterior, am aflat ca intre Interagro si INSOMAR s-a incheiat un contract privind situatia constructiilor in Romania. Plata s-a facut pentru sondajele de opinie ale lui Geoana”, declara atunci Hrebenciuc.
Ioan Niculae este eliberat conditionat din 15 iulie, dupa ce a executat din aprilie 2015 o parte din pedeapsa de doi ani si sase luni de inchisoare primita in dosarul „Mita la PSD”.Adauga un comentariu