Actualitate

Lovitura dura pentru un afacerist care a facut milioane de euro din blocurile interlopilor. Controalele au scos la iveala magaria

Publicat: 27 aug. 2018
1

@ Un afacerist din Iasi a mers pe "burta" cu o firma de constructii care face milioane de euro din lucrarile realizate pentru diversi beneficiari, provenind si din zona interlopa @ Anul trecut a facut aproape 3 milioane de euro @ Inspectorii fiscali au intrat pe fir si au gasit sume nejustificate, de aproape 100.000 de euro, suspiciunea fiind de evaziune fiscala @ Patronul firmei a dat din colt in colt, sugerand ca nu are nicio datorie @ "Nu apar cu nicio datorie la Finante. Este o eroare. Am contestat, ma voi judeca. Nu exista, este o eroare. Nu exista nicio datorie a firmei catre ANAF", spune Costel Melinte @ Melinte este contractat in special pentru lucrarile de structura a imobilelor @ Anul trecut, in ceea ce priveste activitatea de inspectie fiscala, la nivel de regiune au fost inregistrate 6.274 de controale

Odata cu explozia pietei imobiliare, Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi a intensificat controalele in randul firmelor de constructii locale. Inspectorii fiscali considera ca aceste firme prezinta un risc destul de mare privind evaziunea fiscala. Asta, si datorita volumului mare de materiale de constructii, care poate fi declarat in functiile de nevoile patronilor.

Astfel, recent, inspectorii fiscali au verificat o societate de constructii, aparent invizibila pe piata din Iasi. Este vorba de Mega Edile Iasi SRL, cu sediul social intr-un apartament de pe bd. Nicoale Iorga. Inspectorii au descoperit ca societatea poate fi acuzata de evaziune fiscala.

In urma controalelor, s-au descoperit aproape 100.000 de euro, suma suplimentara provenita din neachitarea TVA si a impozitului pe venit. Societatea este controlata de Costel Melinte, dar sotia acestuia apare in actele oficiale.

Contactat telefonic, Melinte s-a jurat ca nu are datorii la Finante. "Nu apar cu nicio datorie la Finante. Este o eroare. Am contestat, ma voi judeca. Nu exista, este o eroare. Nu exista nicio datorie a firmei catre ANAF", este declaratia contradictorie a lui Costel Melinte.

Citeste si: EXCLUSIV! Au casapit bugetul de stat! Patron de presa, a tras un tun prin evaziune fiscala. Procurorii ieseni ancheteaza cazul – FOTO

Cunoscut ca tepar

In acest moment, Mega Edile Iasi SRL este prezenta pe cinci santiere din Iasi. In mediul imobiliarelor, Melinte este cunoscut pentru lucrarile executate mai multor indivizi din lumea interlopa. Mai mult, Melinte este acuzat si de faptul ca a tras tepe altor agenti economici. Spre exemplu, acesta jongla doar cu ultimele facturi.

Mai precis, in momentul in care un partener cauta alta lucrare, Melinte nu mai achita ultima factura, obligandu-si asociatii sa continue lucrarile pe alte santiere. Cel putin asta este varianta fostilor parteneri de afaceri.

Firma de constructii a avut un start timid in 2014, cand a inregistrat o cifra de afaceri de doar 310.012 lei. Dupa trei ani, lucrurile au devenit serioase. Firma lui Melinte a sarit la o cifra de 2,6 milioane euro, cu un numar de 17 angajati. Profitul a fost de 244.105 lei, dar si datorii de 2,4 milioane lei. Asta, in conditiile in care cifrele pe anul in curs inca nu sunt publicate.

Citeste si: EXCLUSIV! Marlania secolului la singurul hotel de cinci stele din Iasi! Peste noapte a devenit o simpla spelunca! Este incredibil ce au patit doi tineri

Mii de controale in Moldova

Anul trecut, in ceea ce priveste activitatea de inspectie fiscala, la nivel de regiune au fost inregistrate 6.274 de controale. S-a stabilit o suma de 812 milioane lei, insemnand valoarea obligatiilor suplimentare observate de inspectorii fiscali. Cele mai multe nereguli se regasesc la capitolul TVA, unde a fost identificata suma de 480 milioane lei. Pe locul doi se afla impozitul pe profit sau venit – 279 milioane lei, impozitul pe dividende – 7,96 milioane lei si altele.

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: "Ma luati la intrebari pe mine?" – FOTO, VIDEO

Domeniile cu risc ridicat la evaziune fiscala sunt constructiile si materiale de constructii – 156 milioane lei, producere si comercializare marfuri agroalimentare – 63 milioane lei, exploatare lemn – 30 milioane lei, transporturi – 20 milioane lei, producerea si comercializarea produselor energetice – 2,7 milioane lei.
Comentarii
 • Sunt autorități ale statului precum DIICOT, DNA și politia crima organizata care dorm pe ei și nu fac nimic, sau se ocupă doar de chachaturi mici și ieftine! În Iași sunt niște gollannoi care învârt sume uriașe din spălare de bani ce provin din activități mafiote, iar ăștia nu fac nimic!

 • Dacă au ajuns și tzigganii lui Tănase Cosmos și Cordunenii sa construiască blocuri în Iași, va dați seama….. Ăștia nu au muncit o clipa în viata lor, totul este din fapte de trafic, iar nimeni nu face nimic! Va dați seama că pe lângă pupaturile un dos care le au de la justiție, ca și altcineva doarme! Adică Politia, faimoasele servicii de crima organizata, informații, etc, etc

 • este in iasi notariat care semnezi in fata angajatului si nu in fata notarului cum este normal notarul este plecat in concediu si semnezi cu angajatul de ce mai este notari numai falsuri multi oameni nu stiu ce semneaza si nimeni nui controleaza la notariatul cel de la miroslava am semnat in fata angajatului si nu in fata notarului cum este normal mergeti si vedeti astai romania de azi.

  • De ce ai acceptat sa semnezi in fata angajatului?? Te grabeai presupun..? Atunci daca te grabeai nu inteleg comentariul tau…iar daca nu te grabeai…nu inteleg de ce ai semnat? Noaptea mintii !!!!!!!!!

 • Crismaru Marius Ciprian, zis si Boris (un taranus din Nicolina, nu va speriati ca o fi vreun rus) se lauda cum mergea el prin tara si avea un program pe telefon care sincronizat cu pacanelele reusea sa scoata toti banii din ele. Inclusiv in Iasi are interdictie in casinouri, ca doar nu a stat degeaba.
  Acuma na, stiti cum e, sa iti faci o firma (SC IANIS CLUB SRL), sa o finantezi cu 3-400.000 de euro, sa faci un bloc in REDIU si inainte de asta cateva casute la Trei Sarmale si sa nu te intrebe nimeni de unde provin banii cu siguranta e foarte relaxant.
  Insa ma intreb daca intra peste el sau peste multi altii care fac banii la fel si ar ramane fara nimic, tot blocuri ar face?

 • Ma numesc Andrei Dorobantu , si cunosc persoana care a lasat comentariile de mai sus !! Au fost spuse din rautate si din ura deoarece asa sunt unele “ fiinte “ care traiesc degeaba pe pamant sau care nu au ocupatie!! Ca sa ai timp sa lasi commentarii la mai multe articole diferite de pe mai multe pagini asta inseamna sa fii un om frustrat …!

Adauga un comentariu