Eveniment-Social

Lovitura dura pentru seful unei importante institutii publice din Iasi

Publicat: 23 feb. 2015
1

@ Recent, instantele locale au dat decizii definitive in favoarea a doi angajati dintr-o importanta institutie de cultura din Iasi @ Acestia au contestat o serie de masuri administrative luate impotriva lor @ In acest context, judecatorii au decis ca acestia au dreptate si ca trebuie sa primeasca inclusiv despagubiri financiare

Usor, usor, masurile dispuse de actualul manager al Operei Nationale Romane Iasi (ONRI), Beatrice Rancea, fata de o parte dintre angajatii institutiei se intorc impotriva ei. Instantele judecatoresti locale au dat decizii definitive in favoarea a doi angajati care au contestat deciziile dispuse de Rancea. Artistul Ricardo Nori a contestat modul in care a fost intocmita fisa in baza careia a fost evaluat. In acest context, judecatorii au decis ca acesta are dreptate si ca trebuie sa primeasca inclusiv despagubiri financiare. Castig de cauza a avut si baritonul Stefan Gabriel Gheorghita care a depus o actiune similara in instanta, dupa ce a aflat ca, in perioada 17 octombrie – 9 noiembrie 2013, desi era plecat intr-un turneu la Bergen, in Norvegia, cu acordul Operei, a fost dat afara fara explicatii sau preaviz.

Citeste si: Conflict deschis intre angajati si managerul de la Opera ieseana

De reamintit ca, in urma cu aproximativ doi ani, tot dupa un amplu proces, printr-o decizie definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Iasi, instanta a decis sa o reangajeze si pe Aurica Moraru, fostul contabil-sef, careia ii fusese desfacut contractul de munca, tot fara explicatii. La mijlocul lunii mai, mandatul de patru ani pentru Beatrice Rancea la conducerea Operei expira. Aceasta, in conditiile in care isi doreste sa mai candideze pentru un alt mandat, este obligata sa treaca printr-un proces de evaluare care va fi facut de catre conducerea Ministerului Culturii, entitate in subordinea careia se afla ONRI. De precizat ca, in repetate randuri, Rancea a fost acuzata de modul suspect in care a administrat fondurile publice ale Operei, cat si felul in care a derulat contracte de prestari servicii cu diverse firme.

Citeste si: Afacere scandaloasa la Opera din Iasi – VIDEO
Comentarii
  • Daca mai adaugam si suspiciunea sinuciderii lui Octavian Dumitru,se poate vedea in ce conditii se desfasoara activitatea in aceasta institutie.Directoarea sa faca bine si sa plece.

  • eu inteleg ca angajatii sunt subiectivi si isi dau cu parerea aici, dind cu bita, dar eu, ca ieseanca, sunt multumita de ce a facut femeia asta la Opera. Asa activa nu a mai fost Opera de decenii! Un sincer bravo!

  • Daca a incalcat legea trebuie sa-si primeasca pedeapsa.Oricat de buna profesionista ar fi, respectarea legii este o conditie si pentru aceasta doamna.Alrfel unde ajungem?Un bun conducator are parghiile legale pe care le poate folosi.

Adauga un comentariu