Actualitate

Lovitura de teatru! Cristian Adomnitei, pe lista politicienilor care au luat comisioane de la Hexi Pharma?

Publicat: 27 mai 2016
1
Lovitura de teatru in cazul contractelor realizate de Hexi Pharma pentru dezinfectantii din spitalele romanesti. Pe lista clientilor companiei infiintata de defunctul Dan Condrea se afla in top si Maternitatea Cuza Voda din Iasi. Aceasta unitate medicala se afla in subordinea Consiliului Judetean Iasi, iar contractele ar fi fost incheiate in timpul mandatului lui Cristian Adomnitei. Fosta sotie a lui Dan Condrea, Laura Georgescu, a anuntat ca are o lista cu numele unor politiceni care ar fi primit bani pentru ca afacerile Hexi Pharma sa fie protejate. In plus, Georgescu a afirmat ca pe aceasta lista se gasesc medici, sefi de spitale, parlamentari. In aceste conditii se naste intrebarea pertinenta: este si Cristian Adomnitei pe lista politicienilor care au luat comisioane de la Hexi Pharma?
 
Nu ar fi de mirare ca lucrurile sa stea astfel, din moment ce in mandatul sau de presedinte al CJ Iasi, Cristian Adomnitei a fost implicat in foarte multe scandaluri cu iz de coruptie, procurorii de la DNA ridicand in ultimul an topuri intregi de documente de la licitatiile facute de Consiliul Judetean.
Potrivit procurorilor de la DNA, Cristian Adomnitei se face vinovat de favorizarea faptuitorului si fals intelectual si a fost chiar retinut pentru 24 de ore, pe data de 7 mai 2015. Tot scandalul de la Consiliul Judetean Iasi porneste de la un contract incheiat pe data de 27 septembrie 2013 cu firma Laser Co SRL. In acel contract, lucrurile erau destul de clare: pentru suma de 340.000 lei prestatorul trebuie sa promoveze imaginea Iasului. Este vorba, in principal, de promovare prin intermediul unor materiale tiparite: brosuri, calendare, harti, mape de prezentare, pixuri, albume, fotografii etc. In urma unui audit intern inceput in luna februarie 2015, lucratorii din cadrul Serviciului de Audit au descoperit ca nu au fost predate materiale in valoare de 213.000 lei. De la acest control incepe scandalul: Adomnitei a incercat sa-i acopere pe cei care au furat banii. 
Adomnitei a pus la punct o retea de coruptie impreuna cu Dobasu
In plus, pe data de 17 noiembrie 2015, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi au destructurat o alta retea de coruptie pusa la punct tocmai de sefii administratiei judetene, in complicitate cu patronul unei televiziuni locale. Capul acesteia este Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, anchetat deja pentru coruptie intr-un alt dosar. La mijloc sunt sume exorbitante redirectionate de CJ catre societatea care gestioneaza Tele M, post patronat de Aurel Dobasu. In mijlocul acestui scandal este firma Gradinariu Import-Export SRL, care castiga pe banda rulanta licitatii organizate de ADI Euronest si de CJ Iasi, dupa care, imediat, incheia contracte de asa-zisa reclama cu postul de televiziune Tele M. De precizat ca, acest post, unde patron e Aurel Dobasu, este controlat din umbra de Cristian Adomnitei si Marius Bodea, directorul Aeroportului Iasi. Firma cu sediul in Bucuresti a platit sume uriase pentru Tele M, fara insa sa primeasca niciun minut de reclama. Acest mecanism a fost aplicat si in cazul altor firme, care aveau contracte cu Consiliul Judetean. Fara banii directionati de Consiliul Judetean, postul Tele M nu putea supravietui. Ulterior, s-a vazut campania de promovare pe care Dobasu o facea celor doi liberali. Practic, Cristian Adomnitei si Aurel Dobasu aplicau aceeasi schema care era folosita de Radu Mazare si Nicusor Constantinescu la Neptun TV (speta anchetata de asemenea de procurorii DNA). O anumita societate castiga procedurile organizate de primarie, dupa care finanta gornetele mediatice ale apropiatilor primarului. Comentarii
Adauga un comentariu