Actualitate

Lovitura de proportii pentru oamenii de afaceri ieseni! La aceasta miscare nu se astepta nimeni!

Publicat: 16 dec. 2014
1

@ Una dintre cele mai tari firme din Iasi a fost vizitata de mascati si de procurorii de la DIICOT in urma unei anchete soc @ O avocata a intrat si ea in aceasta poveste @ Au fost efectuate perchezitii chiar langa Palatul de Justitie @ Partenerii de afaceri ai lui Gheorghe Grumazescu au fost chemati si ei la audieri @ Liderul retelei este un iesean condamnat in trecut tot pentru evaziune fiscala

In urma cu doua zile, procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Bucuresti au rascolit Iasul in cautarea membrilor unei retele de crima organizata specializata in infractiuni de natura economica. Au fost controlate unele dintre cele mai importante firme din Iasi, cu afaceri de milioane de euro. Printre acestea a ajuns in vizorul procurorilor, pentru a doua oara, firma Gidacom SRL, patronata de omul de afaceri Gheorghe Grumazescu. Acesta a fost dus si el la audieri, insa nu a fost propus pentru emiterea mandatului de arestare preventiva. Numarul celor dusi la audieri este unul impresionant, insa doar patru persoane au fost retinute.

Citeste si: Spovedania unuia dintre cei mai discreti afaceristi din Iasi! A promis ca nu-i omoara pe ieseni! FOTO

Prejudiciul descoperit de procurori este de 27 milioane euro. Inca 20 de milioane euro urmau sa fie furate din banii Uniunii Europene prin accesarea unor fonduri comunitare. Gidacom ar fi implicata si in accesarea acestor fonduri europene. Liderul retelei este Petronel Alfred Irinescu, fost Petrea. Acesta este un iesean obisnuit cu puscaria. A fost condamnat in trecut tot pentru infractiuni de natura economica. La un moment dat, in anul 2009, numele lui Alfred Petrea a fost vehiculat in legatura cu un tun de 1,9 milioane euro pe care l-ar fi dat bugetului statului prin neplata accizelor rezultate din vanzarea de uleiuri minerale si combustibili. Era director in cadrul departamentului de importuri in cadrul firmei Lerner Group SRL. Administratorul acestei firme era Vasile Septimiu Carp. Acesta din urma a fost retinut si el ieri in dosarul procurorilor de la DIICOT Bucuresti alaturi de prietenul sau. Alaturi de cei doi au mai ajuns in spatele gratiilor si Georgiana Dascalu, economist de profesie, si Roxana Petraru. Aceasta din urma este avocat in cadrul Baroului Bucuresti.

Grup foarte bine organizat

Cele patru persoane au fost duse aseara in fata judecatorilor pentru emiterea mandatelor de arestare preventiva. In urma cu doua zile, au fost efectuate 13 perchezitii in Iasi si duse la audieri zeci de persoane. O parte dintre perchezitii au fost realizate la tiganii de la Zanea. Acestia ar fi emis mai multe documente fiscale false pentru decontari ilegale de TVA si pentru obtinerea de fonduri europene. Actiunea procurorilor a vizat si judetele: Ilfov, Cluj, Ploiesti, Bacau, Buzau si Vrancea. Au fost efectuate perchezitii si la un bloc din centrul Iasului, langa vechiul Palat de Justitie de pe strada Anastasie Panu.

Citeste si: Atentat la sanatatea iesenilor! Patronul acestui loc ascundea un adevarat focar de infectie – FOTO

„În cauza exista suspiciunea rezonabila ca în perioada 2010 – 2014, pe teritoriul Romaniei (zona Bucuresti-Ilfov si Moldova) a actionat un grup infractional organizat ce functiona pe paliere, cu structura piramidala, fiecare membru având atributii clare si precis determinate si care actiona coordonat în scopul savârsirii infractiunilor de evaziune fiscala, spalare de bani, inselaciune, fals în înscrisuri sub semnatura privata, uz de fals,  respectiv în perioada 2010 – 2012, a infractiunii de obtinere frauduloasa de fonduri europene„, au precizat procurorii DIICOT. Fiecare membru al retelei avea locul sau bine stabilit. Fiecare stia ce trebuie sa faca si de la cine sa primeasca ordinele. „La aceasta grupare au aderat mai multe persoane, din medii diferite care s-au specializat fiecare având atributii clar determinate. Gruparea îsi desfasura activitatea in mod coordonat în scopul savârsirii infractiunilor de evaziune fiscala”, au completat anchetatorii.

Procurorii DIICOT au mai descins in martie la Gidacom

Gheorghe Grumazescu a fost prins pe picior gresit in acest an de catre reprezentantii mai multor institutii din Iasi. In urma verificarilor facute de acestia la depozitul de la Tomesti, afaceristul a fost gasit vinovat pentru ca vroia sa scoata la vanzare peste 100 de tone de carne expirata. In luna martie 2014, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), Directia Generala Antifrauda Fiscala, Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor Nord-Est (Iasi) si Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Iasi au efectuat verificarile la depozitul din Tomesti. In urma controalelor, a fost gasita cantitatea de 13,6 tone aripioare de pui, expirate inca din luna noiembrie 2013, si alte 100 de tone de macrou, ce nu aveau documente de provenienta. In locul unde au fost gasite produsele alterate nu au mai ramas decat TIR-urile goale si portarul. Depozitul a fost inchis, iar proprietarul nu mai are voie sa furnizeze produse din aceasta locatie pana la finalizarea anchetei. Numai ca acesta s-ar fi ocupat de alte prostii si a comercializat in continuare carne. In urma cu doua zile au fost dusi la audieri si partenerii de afaceri ai lui Grumazescu, din Iasi, dar si din alte judete.

Citeste si: Procurorii DIICOT au aruncat Iasul in aer! Smecherii au tremurat toata ziua!
Comentarii
Adauga un comentariu