Actualitate

LOVITURA! Cristian Adomnitei, izolat definitiv in CJ! PSD a preluat puterea

Publicat: 16 oct. 2014
1

@ Umilinta totala pentru liberalul Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi @ Acesta a fost izolat complet de catre noua majoritate din institutie si toate proiectele sale sunt respinse la foc automat @ PSD a reusit sa-si impuna un proiect de alocare a catorva milioane de lei pentru drumuri si pentru plata unor arierate ale comunelor, peste ceea ce a vrut liberalul

Ultima sedinta de Consiliu Judetean s-a lasat din nou cu un scandal monstru. Izolat definitiv de majoritatea nou creata in plenul CJ, presedintele Cristian Adomnitei a trebuit sa se recunoasca invins in fata celor de la PSD. Motivul a fost legat de alocarea catorva milioane de lei pentru plata arieratelor comunelor si pentru reabilitarea unor drumuri judetene si comunale. In niciuna din cele doua variante, liberalii lui Cristian Adomnitei nu au avut castig de cauza. Proiectele au fost votate dupa cum au propus cei de la PSD. Asta nu i-a impiedicat pe reprezentantii partidelor sa-si arunce vorbe grele la discutia despre fondurile alocate comunelor.

Vom sustine varianta 60 la suta suprafata – 40 la suta populatie, considerand ca este principiul care asigura dezvoltarea concentrica a judetului„, a spus Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor judeteni PSD, Adomnitei nu a mai apucat decat sa-i reproseze acestuia faptul ca PSD nu sprijina primarii din comunitatile rurale, ci doar pe cei de la orase. „Majoritatea PSD s-a opus acestui criteriu si a adoptat un criteriu care avantajeaza municipiul Iasi, care are alte resurse financiare în comparatie cu o comuna. Majoritatea PSD dispretuieste primarii si localitatile rurale conduse de acestia„, a sustinut Adomnitei. Acesta a spus ca asteapta ca inspectorii Curtii de Conturi sa ia masuri.

Sedinta s-a lasat cu amenintari

Consilierii judeteni i-au reprosat lui Adomnitei si lipsa de implicare in rezolvarea problemelor aparute pe drumurile judetene. Cei mai vehementi au fost Victor Chirila si Cristian Stanciu. „Sunteti un diversionist. Cand a fost vorba de drumurile judetene, dumneavoastra ne-ati aratat pista de la aeroport. Drumurile din judet arata ca vai de capul lor si ar trebui sa luati masuri urgente„, a spus Chirila. Nici Adomnitei nu s-a lasat si s-a apucat sa se certe cu fostul vicepresedinte al institutiei.

Rolul dumneavoastra este sa aruncati cu invective si sa jigniti. Ma bucur ca v-ati simtit in aceasta situatie pentru ca programul de vara la reabilitarea drumurilor a fost intarziat din cauza majoritatii„, a replicat seful CJ. Dupa inca o repriza de reprosuri cu Cristian Stanciu, Adomnitei a fost fortat sa accepte impartirea banilor dupa cum au dorit cei de la PSD. Concret, din cele 11,7 milioane lei, Directia Judeteana a primit trei milioane, restul de 8,7 milioane lei fiind alocate catre comune. Jumatate s-au alocat echitabil catre fiecare din cele 93 de comune, iar cealalta jumatate a fost impartita doar comunelor conduse de primari ai PSD. Modul cum PSD a impartit banii a atras si nemultumirea parlamentarilor din opozitie care au participat la sedinta de plen.

Sumele care nu au intrat pe o anumita prevedere legala trebuie discutate. Sunt localitati reprezentative in judetul Iasi cum ar fi Tibanesti, Tansa sau Dagata si Movileni care au intrat la localitati de gradul doi dupa criteriul impus de consilieri. In 2012, Guvernul Boc a dat 20 la suta din bani catre comunele PDL din judetul Iasi, in vreme ce restul a ajuns la PSD si PNL„, a spus deputatul PMP Petru Movila, prezent si el la sedinta de CJ. Majoritatea comunelor iesene vor incasa circa 170 mii de lei din acesti bani.

Citeste si: Scandal la CJ! Adomnitei a vrut sa cumpere primarii in prag de campanie
Adauga un comentariu