Sport

Logo-ului orasului gazda Bucuresti, pentru turneul final al EURO 2020, a fost lansat la Arena Nationala

Publicat: 16 oct. 2016
1
Logo-ul orasului gazda Bucuresti, pentru turneul final al EURO 2020, a fost lansat, sâmbata, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Arena Nationala, în organizarea Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), a Federatiei Române de Fotbal (FRF) si a Primariei Municipiului Bucuresti. 
 
Campionatul European de fotbal EURO 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la debutul competitiei si pentru a sarbatori aceasta editie istorica a fost ales un format inedit. Astfel, România, alaturi de alte 12 tari, va fi co-organizatoare a Campionatului European din 2020 si va gazdui la Bucuresti, pe Arena Nationala, patru partide, trei din grupe si una din optimi. 
 
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a deschis festivitatea si a dat asigurari ca proiectele legate de infrastructura asumate de municipalitate vor fi realizate. 
„Va asigur ca proiectele asumate de Municipalitate vor fi finalizate. Ma refer la modernizarile de infrastructura care intra în responsabilitatea PMB, reabilitarea strazilor, modernizarea arterelor cu linii de tramvai din zona adiacenta Arenei Nationale, realizarea de parcari. Sunt proiecte de anvergura, esentiale pentru buna desfasurare a competitiilor, dar de care bucurestenii vor beneficia în continuare. Si pentru fiecare dintre acestea deja au fost facuti pasi concreti, asa cum am promis. Capitala României va fi pregatita. Sunt mândra ca Bucurestiul se afla printre orasele care participa la aceasta mare sarbatoare a fotbalului, EURO 2020”, a spus Firea. 
 
În continuare, Razvan Burleanu, presedintele FRF, a declarat: „Pentru Bucuresti si pentru România, proiectul EURO 2020 are o valoare aproape imposibil de cuantificat la dimensiunile ei reale. Pentru ca nu vorbim doar de un turneu, de meciuri punctuale, de evenimente organizate, ci de reactii si implicatii pe termen mediu si lung. Lucram în permanenta pentru un succes organizatoric sportiv, daca ne referim la cele patru partide pe care le vom gazdui. Dupa încheierea competitiei fotbalistice, toate lucrarile de infrastructura realizate vor servi la dezvoltarea durabila a societatii noastre, succesul evenimentului va contribui la cresterea atractivitatii Bucurestiului si României, iar copiii vor redescoperi mai usor cât de important este sa cresti prin sport si prin valorile lui”. 
 
Fostul atacant Davor Suker, presedinte al federatiei croate de fotbal, reprezentant al UEFA, a aratat: „Cu 13 orase care vor gazdui meciurile, vom oferi o oportunitate minunata fanilor de a savura experienta EURO direct acasa la ei. Inclusiv în Bucuresti, un oras vibrant, bogat în traditii si istorie, cu un mix fascinant de vechi si nou. În patru ani de acum înainte vom fi martorii unui spectacol de neuitat, al celui mai bun fotbal pe care îl pot oferi echipele nationale ale Europei”. 
 
Manuela Irina Patrascoiu, director general la SC Compania Nationala de Investitii, a mentionat la rândul sau: „În parteneriat cu Federatia Româna de Fotbal si respectând standardele UEFA, compania noastra va realiza patru arene care totalizeaza peste 70.000 de locuri pentru toti fanii sportului: 8.000 de locuri la stadionul Arcul de Triumf, 18.400 de locuri la stadionul Giulesti, 20.000 de locuri la stadionul Dinamo si 30.000 de locuri la stadionul Steaua. Finantarea este asigurata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice si estimam un cost de aproximativ 1.500 de euro pentru fiecare loc din tribuna. Guvernul României a declarat deja EURO 2020 drept proiect de interes national”. 
 
La finalul festivitatii, Davor Suker a oferit doua medalii din partea UEFA pentru Gabriela Firea si Razvan Burleanu. Prin intermediul a doua filme scurte au fost prezentate istoria de 60 de ani a competitiei europene, precum si noul logo care va fi însemnul EURO 2020, pentru România. 
 
La ceremonie au fost prezenti reprezentanti ai FRF, UEFA, germanul Christoph Daum, selectionerul echipei nationale de fotbal a României, Narcisa Lecusanu, secretar de stat al Ministerului Tineretului si Sportului, fosta atleta Gabriela Szabo, candidata la functia de presedinte al COSR, presedinti de federatii sportive, directori de cluburi de fotbal, numerosi jurnalisti. 
 
Odata cu lansarea logoului orasului gazda Bucuresti, a fost expus pentru publicul larg, în fata Arenei Nationale, totemul EURO 2020, reprezentând o structura 3D al carei element central este Cupa Henri Delaunay stilizata si înconjurata de siluetele suporterilor de pretutindeni care celebreaza bucuria fotbalului. Elementul de legatura este reprezentat de poduri care conecteaza orasele gazda. Pentru Bucuresti a fost ales Podul Basarab.Adauga un comentariu