Local

Locuitorii din Aroneanu se afla sub stare de asediu de teama ucigasului

Publicat: 02 nov. 2000
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:17119;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Criminal in libertate •Un pusti de 17 ani este cautat pentru uciderea mamei ofiterului SPP •Parintii spun ca Vasilica Dascalu este „hotul satului”

Acum doua zile, politistii ieseni au inceput o ancheta in forta pentru descoperirea unui criminal care a ucis o batrana de 68 de ani, din comuna Aroneanu. Minerva Luca a fost gasita moarta in casa, luni, de catre vecini. Femeia a fost ucisa in bataie de un individ necunoscut, in seara de duminica, 29 octombrie. De retinut este faptul ca femeia, sotie de fost politist, este mama colonelului de la Serviciul de Protectie si Paza Gheorghe Luca.
In doua zile, politistii de la Iasi nu au reusit sa stabileasca foarte multe lucruri despre acest caz. Au obtinut, totusi, numele unui suspect care, dupa urmele lasate pe terenul moale din spatele casei, ar fi fugit prin cimitir pana la lacul Dorobanti. „I-am spus de cateva ori sa se mute la noi, la Bucuresti, dar nu a vrut. Sotul meu este distrus. Acum doua luni si-a ingropat tatal, acum mama. Nu avea mari averi in casa, doar strictul necesar. Daca ucigas este copilul de care se vorbeste, a facut o mare greseala. Soacra mea i-ar fi dat ce dorea, fara sa o ucida”, ne-a spus Silvia Luca, sotia colonelului SPP. Politistii il cauta de doua zile pe Vasilica Dascalu, un pusti de 17 ani, cunoscut drept hotul satului. Este posibil ca acest tanar sa o fi ucis pe Minerva Luca. Politistii nu ne-au declarat decat ca acesta este suspectul principal, dar ca mai sunt si alte persoane banuite. Totusi, doar Vasilica Dascalu a disparut de luni, de cand a fost cautat de seful de post de la Aroneanu. „A disparut de luni, intre orele 13.30-14.00. Stiu ca a venit seful de post sa-l intrebe ceva si, cand l-a vazut de la departare, s-a incaltat si a fugit. Este imbracat cu blugi negri, haina neagra si adidasi albi. Este blond si, pe ochiul stang, are o pata neagra. Prin sat a comis cateva sute de furturi. A spart si magazinul de cateva ori. A mai furat gaini, zarzavaturi. Le-a vandut pescarilor, a primit in schimb peste si l-a dat prin sat. Daca stiam, luni, pentru ce este cautat, nu mai scapa din mana mea”, ne-a spus Ion Pascaru, tatal vitreg al baiatului. Mama, Angela Dascalu, ne-a declarat ca nu mai stie nimic de fiul ei si nu o intereseaza ce a facut.

Ionel nu si-a mai vazut fratele de luni

Vasilica Dascalu locuia impreuna cu fratele lui, Ionel, intr-o casa construita in spatele locuintei parintilor. Cei doi isi duceau viata intr-o camera de 2×2 m, mizerabila. „Duminica m-am intalnit ultima oara cu el. Am plecat la Valea Adanca, la o prietena de-a mea, si nu l-am mai vazut de atunci. A doua zi, luni, am auzit ca este cautat pentru ca ar fi ucis pe cineva”, ne-a spus Ionel Dascalu. Si acesta este suspect in caz. Politia a descoperit in casa celor doi frati o pereche de blugi si una de adidasi, ambele murdare de sange. Baietii obisnuiau sa schimbe hainele intre ei. In ziua crimei, blugii au fost purtati de Vasilica, iar adidasii de Ionel. „Am luat adidasii duminica si i-am descaltat luni”, ne-a spus Ionel Dascalu, fara sa stie de ce este intrebat despre incaltaminte. Politistii au refuzat sa precizeze daca este banuit de crima si Ionel Dascalu.
Vasilica Dascalu este disparut de luni. De atunci, o singura persoana l-a mai vazut. „S-a intalnit cu un prieten de-al meu in Tatarasi. S-au oprit, s-au intrebat unul pe altul de sanatate, si au plecat fiecare in treaba lui. Asta s-a intamplat marti”, ne-a mai spus Ionel Dascalu. Politistii il cauta in continuare pe suspect, insa fara succes. Familia Luca s-a pregatit deja de inmormantare. Sub ochii vecinilor, terorizati de ideea ca in preajma a fost ucis un om, colonelul SPP si rudele lui au inceput sa pregateasca cele necesare pentru a o duce pe Minerva la groapa. Cand se lasa seara, oamenii din Aroneanu se baricadeaza in case, pentru ca frica de ucigasul aflat in libertate este mare.
Iulian MOFTEESCU
Comentarii
  • familia dascalu o familie de alienati mintal puturosi si hoti care faceau degeaba umbra pamantului. intre timp s au mai curatat dintre ei. In viata mai primesti si ce meriti.

Adauga un comentariu