Eveniment-Social

Locuintele ANL ar putea fi cumparate in rate de chiriasi

Publicat: 12 dec. 2013
1

@ Propunerile facute de municipalitatea ieseana au primit acordul de principiu al sefilor Agentiei Nationale pentru Locuinte

Programul de construire a locuintelor pentru tineri prin proiectele derulate de Agentia Nationala pentru Locuinte a fost oprit la Iasi in 2013, guvernantii sarind municipiul la alocarea de fonduri pe acest proiect. Guvernul pare sa fi uitat de sutele de familii de tineri care asteapta ani de zile sa ajunga in fruntea listei pentru a beneficia de o repartizare a unei locuinte.

Una din posibilele deblocari ale programului, prin cresterea incasarilor, ar fi cea de transformare a chiriilor in rate lunare pe care chiriasii sa le poata achita, lucru nepermis de legislatie in acest moment. O propunere in acest sens a fost formulata de municipalitatea ieseana, fiind sustinuta de mai multi parlamentari ieseni.

„Modificarea legii ANL ar putea fi realizata anul viitor, in primavara cel mai probabil. Am avut deja discutii cu reprezentantii ANL, iar semnalele privind sustinerea propunerilor facute de noi sunt pozitive. Vorbim aici de transformarea in rate lunare a chiriilor, pentru a se evita plata a doua facturi pentru acelasi lucru”, a precizat parlamentarul liberal Mugur Cozmanciuc .

In acest moment, din cele 720 de apartamente ANL realizate in municipiu, 691 gazduiesc in continuare chiriasi care nu au putut strange bani pentru cumpararea apartamentului. Daca din cele aproape 700 de ANL-uri din Iasi s-ar incepe achitarea lunara a unei rate de circa 250 de euro pentru macar 300 de apartamente, incasarile lunare de 337.500 lei ar aduce un profit anual de 4,05 milioane de lei, suma mai mare decat cea stransa din vanzarile apartamentelor ANL derulate in ultimii patru ani.
Comentarii
Adauga un comentariu