National

Localitati din Romania ramase fara curent din cauza FURTUNII

Publicat: 24 aug. 2014
1
Zeci de gospodarii din mai multe localitati din judetele Buzau si Caras-Severin au fost afectate, in noaptea de sambata spre duminica, de ploile si vantul puternic. De asemenea, mai multe drumuri judetene au devenit impracticabile.
Ca urmare a precipitatiilor abundente cazute in noaptea de sambata spre duminica, aproximativ 20 de gospodarii din sapte localitati din judetul Buzau au fost afectate, iar doua drumuri judetene au devenit impracticabile.
„In municipiul Buzau, patru curti au fost inundate, subsolul Spitalului Judetean Buzau, precum si subsolul unui bloc, in municipiul Ramnicu Sarat o casa si doua curti, la Vernesti, doua curti, in comuna Sapoca, doua gospodarii, doua beciuri si doua curti, in comuna Posta Calnau, o curte”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Buzau, Vasile Prahoveanu, care a adaugat ca in judet precipitatiile cazute au fost de peste 40 de litri pe metru patrat.

Citeste si: Batrana bagata in spital de un copac doborat de furtuna

In comuna Tisau, paraul din localitate a iesit din albie, iar in prezent este interzisa circulatia auto. In comuna Berca, sat Valea Nucului, DJ 203L este blocat temporar cu aluviuni, ebulment, pe aproximativ 100 metri. 
Si in judetul Caras-Severin, aproape 30 de localitati au ramas nealimentate cu energie electrica si mai multi copaci au fost daramati, in noaptea de sambata spre duminica, din cauza conditiilor meteorologice.
„Din cauza ploii si a vantului puternic, in prezent mai sunt fara curent 22 de localitati din Caras-Severin, din cele 29. De asemenea, mai multi copaci au cazut, unul lovind un autoturism in localitatea Milcoveni. Alti copaci au cazut pe carosabil, in localitatea Maru, pe DJ 571B, la Sopotul Nou si Dalboset, DJ 608, la Teregova, DN 57B la Iablanita si pe DN6 la Teregova. Circulatia, in prezent, nu este perturbata. Un copac a cazut si pe calea ferata in noaptea de sambata spre duminica, insa zona a fost degajata, astfel incat nu sunt probleme”, a declarat Simona Dumitrache, ofiter de serviciu in cadrul ISU Caras-Severin.
Tot din cauza ploii torentiale, au fost inundate subsolul unui bloc de pe strada Sesul Rosu din municipiul Caransebes, precum si mai multe curti din unele comune.

Citeste si: INUNDATIE in Capitala in urma unei furtuni
Adauga un comentariu