Eveniment-Social

Local kombat II

Publicat: 21 feb. 2008
1

Scriam cu doua zile in urma ca iesenii isi vor alege cu certitudine primarul dintre candidatii PSD si PD-L si faceam o comparatie intre functionarea si dezvoltarea institutiilor conduse in ultimii doi ani de Gheorghe Nichita si Dumitru Oprea. Nu m-am referit insa la posibilii lor contracandidati. Independenta Irina Schrotter, orice staff de campanie ar avea, nu poate face uitate declaratiile de dragoste din primavara anului 2004, cand afirma raspicat ca nu poate concepe Iasul fara un primar ca Nichita. De asemenea, nu putem ignora doza de misoginism a unora si lipsa unui partid care sa-i asigure o suma sigura de voturi, macar de la membri si familiile lor. Importanta candidaturii doamnei Schrotter nu poate fi insa minimalizata, temele ei de campanie constituind o provocare pentru ceilalti candidati, iar atacurile privind legalitatea unor proiecte imobiliare derulate de actualul primar, un handicap considerabil pentru acesta.

Numele candidatilor celorlalte partide nu sunt facute publice. Daca Nichita are un adversar incomod in Irina Schrotter, va avea probabil un aliat de nadejde in candidatul conservatorilor, arhitectul Ionel Oancea. De ce Oancea? Pentru ca nici Radu Terinte si nici Vlad Hogea nu-si vor risca viitorul politic, sansele lor de a cuceri fotoliul de edil-sef al Iasului fiind practic nule. In acelasi mod gandesc si ceilalti lideri politici ai partidelor mici precum PRM, PIN, PNT-CD, PNG. Nu e nici o surpriza. Mai delicata e situatia pentru conducerea filialei iesene a principalului partid de guvernamant care a dat tarii ministri precum Mihai Razvan Ungureanu, Varujan Vosganian, Cristian Adomnitei, Tudor Chiuariu si care nu are un contracandidat viabil la primaria Iasului! Cum se justifica in fata conducerii centrale Relu Fenechiu intereseaza mai putin, dar ce va spune electoratului iesean caruia ii este dator, sunt tare curios sa aflu. Marele perdant al alegerilor locale din iunie va fi, in opinia mea, Partidul National Liberal.
Comentarii
  • PNL-ul probabil il va lansa pe Domnul Paduraru candidat la primaria Iasi. Cred ca acesta este motivul real de indepartare si deconectare de la functia de functionar public. Vom vedea. Oricum PNL Iasi condus de acest individ Fenechiu, este cel mai oribil exemplu de grupare mafiota, pe care au dat-o creatiile „democratice” originale.

Adauga un comentariu