Magazin

Liz Taylor, gonita dupa moarte de langa iubirea vietii ei

Publicat: 26 mart. 2011
1

Actriţa voia să doarmă somnul de veci lâgă Richard Burton.Soţia acestuia a zidit un gard ca să nu fie lângă el

Relaţia dintre Elizabeth Taylor şi Richard Burton a fost numită de multe ori povestea de dragoste a secolului XX. S-au iubit ca doi nebuni şi au hotărât să nu fie despărţiţi nici după moarte.

„L-am iubit cu toată fiinţa mea, dar nu am fi putut fi împreună”, a recunoscut Elizabeth Taylor, care a fost devastată când a aflat că Richard Burton a murit subit în august 1984, la vârsta de numai 58 de ani.

Îşi juraseră că vor fi înmormântaţi împreună, dar acest lucru nu s-a putut întâmpla. Burton a fost înmormântat de soţia lui, de atunci, Sally Hay, la Celigny, în Elveţia. Ea a cumpărat locul de veci de alături şi pus un zid uriaş de piatră astfel încât să fie sigură că Elizabeth nu va putea fi înmormântată niciodată lângă el.

Disperată, actriţa a cerut osemintele lui Burton să le ducă în SUA, dar Sally nu i le-a dat. Ani de zile vedeta a fost frământată şi a suferit din această cauză.

Acum, nepoata lui Richard Burton, Sian Owen, spune că, dacă în testamentul Elizabethei se menţine dorinţa de a fi cu unchiul său, va face tot posibilul să i-o îndeplinească.

Povestea de dragoste dintre Taylor şi Barton a început în 1961, când jucau împreună în „Cleopatra”. Paparazzi îi urmăreau peste tot şi a izbucnit scandalul.

El era căsătorit cu Sybil Williams, ea cu cel de-al patrulea soţ, Eddie Fisher, care i-a pus pistolul la tâmplă când a aflat că l-a înşelat. Burton şi-a abandonat cei doi copii şi s-a căsătorit cu femeia vieţii lui, care a divorţat de soţ.

Dar dragostea lor era prea mare pentru a putea rezista. Se certau ca doi nebuni şi apoi se iubeau, mai ales din cauza beţiei lui. Căsnicia lor s-a încheiat în 1974, dar după 16 luni şi-au dat seama că nu pot trăi despărţiţi.

După ce s-au recăsătorit, aveau să-şi dea seama că nu puteau trăi nici împreună! Au divorţat a doua oară după numai 9 luni. Burton s-a stabilit în Elveţia, ca să nu plătească impozitele britanice. S-a căsătorit luna următoare cu Susan Hunt, apoi cu scriitoarea Sally Hay.

Înainte de a muri, Richard i-a scris o scrisoare Elizabethei, care a ajuns la destinaţie după ce tocmai îşi dăduse sufletul în urma unei congestii cerebrale. Vedeta a spus că a fost cea mai plăcută amintire de la el.

În singurătatea ei, Liz (cum i se spunea actriţei, deşi nu îi plăcea) chema un medium ca să ţină legătura cu bărbatul pe care l-a iubit cel mai mult în viaţă. Diva a purtat diamantul Krupp de 33,19 carate pe care Burton i l-a dăruit până la sfârşitul zilelor.
Adauga un comentariu