Actualitate

Liviu Dragnea trebuie sa taie in carne vie! Dinozaurii lui Nichita sunt disperati ca raman fara functii! FOTO

Publicat: 13 sept. 2015

@ Filiala ieseana a PSD Iasi sta pe un butoi cu pulbere @ Apropiatii primarului Gheorghe Nichita trag cu dintii de fiecare functie din partid si nu vor sa cedeze puterea @ Cel mai probabil maine, Liviu Dragnea va impune o noua conducere, decizie care ar putea pune capat elanului gastii conduse din umbra de Nichita

Batalie crancena in filiala PSD Iasi. Politicienii controversati, devotati primarului suspendat Gheorghe Nichita, nu renunta cu nici un chip la functiile din partid pentru a nu pierde controlul. Situatia a degenerat si la sfarsitul saptamanii trecute, cand dupa trei zile de intalniri consecutive cu opozantii primarului nu s-a ajuns la nici un consens. Taberele din filiala judeteana au ajuns sa se contreze la sange pentru stabilirea viitoarei structuri a organizatiei, in ciuda directivelor venite de la forurile centrale. Desi presedintele PSD Liviu Dragnea le-a transmis clar celor de la Iasi sa ia o decizie comuna, tabara lui Nichita nici nu a vrut sa auda. Acestia nu renunta cu nici un chip la functiile pe care deja le au in partid, tocmai pentru a putea avea un vot decisiv in cadrul biroului politic intern. Desi s-a spus clar ca trebuie facute alegeri totale de la cea mai de jos structura pana la varful organizatiei, gasca lui Nichita spera sa intoarca soarta in favoarea lor si sa faca in asa fel incat sa completeze doar locurile lasate libere pentru a avea parte in continuare de voturi decisive. Singura intelegere intre parti a fost legata de organizatia municipala, unde actualul primar Mihai Chirica nu are rival, dar si la structurile inferioare. Insa batalia se va da la judet.

Politicieni cu probleme penale, in slujba lui Nichita

Ba chiar, apropiatii lui Nichita au ajuns sa se inghesuie sa candideze la sefia filialei judetene, in speranta ca vor dispersa sansele taberei celor care nu-l mai sustin pe edilul suspendat. Chiar daca Gheorghe Nichita a fost scos pe tusa, acesta continua sa controleze cativa oameni din partid prin care incearca sa mentina controlul in filiala. Acestia sunt sclavii fostului edil, personaje controversate si cu probleme cu justitia, toti trecuti bine de prima tinerete. Daca nu vor mai avea functii de conducere in partid, Victorel Lupu, Sorin Lazar, Cristi Stanciu, Maricel Popa sau Florin Constantinescu vor disparea din viata publica si de aceea sunt disperati sa ramana in prim-plan. Astfel, Gheorghe Nichita si-a pus cinci oameni sa se inscrie la sefia organizatiei judetene pentru Conferinta de partid care va avea loc pe 3 octombrie. Insa jocul este cu totul altul.

Citeste si: Bataie generala la PSD Iasi. Protagonistii au fost tocmai liderii partidului

In cadrul intalnirii de ieri, Victorel Lupu, presedintele interimar al PSD Iasi, Cristian Stanciu, liderul de grup din CJ, secretarul de stat in Ministerul Economiei Maricel Popa si senatorii Florin Constantinescu si Sorin Lazar si-au anuntat intentia de a candida pentru postul cel mare din filiala. Lucrurile sunt insa conturate deja. Ulterior, Stanciu, Popa, Constantinescu si Lazar se vor retrage pentru a-l lasa pe Lupu sa candideze. Victorel Lupu a ramas fidel lui Nichita, fiind o sluga extrem de credincioasa, si astfel primarul suspendat are impresia ca va putea face in continuare jocurile. Trecut pe linie moarta de Liviu Dragnea, Nichita crede ca va putea sa controleze de la distanta partidul. Nu trebuie uitat faptul ca Lazar este deja condamnat la inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese si Dragnea nu-l va accepta niciodata. Apoi, Maricel Popa a dovedit chiar vinerea trecuta ca nu merita acest post dupa ce i-a facut semne obscene unui coleg din partid in plina sedinta interna.   

Liviu Dragnea i-a anuntat pe cei din PSD Iasi ca in cazul in care nu se vor intelege va interveni el si va numi o conducere impusa direct de la centru. Dragnea le-a cerut la ultima intalnire trei lucruri: fie se inteleg cele doua tabere, fie va impune el un om la sefia filialei, fie va aduce pe cineva de la Bucuresti care sa conduca organizatia pana la alegeri. E limpede pentru toata lumea insa ca toata gasca lui Nichita nu vrea sa accepte decizia de la centru a lui Liviu Dragnea si atunci fac tot felul de masinatiuni pentru a pune din nou mana pe putere din partid.

Oameni controversati ca Sorin Lazar sau Florin Constantinescu ar trebui sa faca un pas inapoi si sa accepte ca sansa PSD-ului este sa aiba o noua conducere, tanara, energica si cu o imagine buna. In aceste conditii, va fi nevoie ca Liviu Dragnea sa impuna el un om integru in fruntea PSD Iasi, cu siguranta nu una dintre „slugile” lui Gheorghe Nichita. Practic, daca ar ramane Victorel Lupu sau ar fi numiti la conducerea PSD Maricel Popa, ori Florin Constantinescu, ori Sorin Lazar sau Cristian Stanciu, atunci ar fi clar pentru toata lumea ca de fapt organizatia este condusa in continuare de Gheorghe Nichita, fostul primar al Iasului, cercetat penal pentru abuz in serviciu, dupa ce a folosit Politia Locala ca sa o spioneze pe amanta lui, Adina Samson.

De altfel, oamenii din tabara lui Nichita au iesit deseori din sedinta pentru a da telefoane primarului suspendat si anchetat de DNA stabilind cu acesta felul in care sa negocieze ramanerea pe pozitii de decizie in partid. Aceasta este cea mai buna dovada ca oamenii lui Nichita vor fi butoanele prin care primarul anchetat va controla in continuare PSD Iasi.
Comentarii
  • MAI OAMENI BUNI, SINTETI VOI
    INTREGI LA MINTE DACA INCERCATI SA IMPINGETI FORTAT LA CONDUCEREA JUDETEANA A PSO OAMENI DE RAHAT, OAMENI DE DOI BANI?FACETI IASUL DE RIS, VA FACETI VOI DE RIS, NU MERITA IASUL ASA CEVA. CE NE TREBUIE NOUA UN PUSCARIAS IN FRUNTEA PSD=ULUI-HOTUL DE LAZAR,AMARITUL SI PUPINCURISTUL DE-O VIATA DE MARICEL POPA, CARE S-A TIRIT PRINTR-UN LICEU SI O FACULTATE LA SERAL DATORITA VINULUI DE COMARNA A LUI TACA=SAU.SINTETI NISTE IMSECILI DACA VOI CREDETI CA ASTEA SINT VALORILE IASULU DEJA PLATIM DECONTUL PENTRU TANTALAU, DE CE NE TREBUIE UN GOGOMAN?

Adauga un comentariu