National

Liviu Dragnea, raspuns dupa acuzatiile lui Stelian Tanase

Publicat: 23 sept. 2015
1

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca nu a intervenit niciodata in politica editoriala a TVR.

„Nu am intervenit niciodata in politica editoriala a televiziunii si regret foarte mult ca domnul Stelian Tanase face aceste afirmatii. Nu puteam sa imi permit sa fac lucrul acesta, am luat act ca multi altii de declaratiile dansului de-a lungul timpului in care a spus ca este liberal, dar nu asta m-a influentat pe mine. Noi suntem in situatia in care acum TVR are datoriile mai mari de doua ori decat le-a avut anul trecut. Nu aveam de ce sa intervin, categoric nu. Pot sa spun insa ca m-au cautat mai multi oameni in aceasta perioada trimisi de dumnealui pentru sprijin, nici nu am stat la discutii pentru ca noi nu am discutat de persoane acum, marea disputa a fost daca ramane Tanase”, a spus Liviu Dragnea.

El a reiterat faptul ca este necesara o depolitizare a televiziunii de stat, precum si o functionare pe profit a institutiei, in acest sens fiind necesara despartirea functiei de presedinte de cea de director si stabilirea prin concurs a unui manager apolitic care va avea de atins anumite obiective de profitabilitate si rating.

„Daca intr-adevar vrem ca TVR sa nu mai fie politizat si sa aiba totusi o functionare pe profit, trebuie sa procedam ca in zona privata. Este un vot care poate fi numit politic in Consiliul de Administratie, despartim functia de presedinte de cea de director general si board-ul acesta organizeaza un concurs de management cu un salariu foarte bun pe care il ia daca atinge niste obiective de profitabilitate si de rating. Si atunci ai garantia ca acela care castiga acest concurs chiar ia niste masuri concrete. Lucrurile astea trebuie sa se intample pana la adoptarea bugetului de stat, altfel TVR nu va mai rezista. Nu stiu cat de vinovat este Stelian Tanase sau ceilalti dinainte, dar s-a dovedit ca acest sistem de numire politic a adus TVR-ul in situatia in care se gaseste astazi”
Adauga un comentariu