National

Liviu Dragnea: Producatorii romani pierd piata dupa piata prin neacordarea subventiilor la timp

Publicat: 25 mai 2016
1

Presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, in cadrul unei reuniuni electorale organizate in orasul Ludus, ca producatorii romani din agricultura si zootehnie incep sa piarda piata dupa piata, iar statul roman este prejudiciat prin neacordarea subventiilor la timp.

Liviu Dragnea a adoptat aceasta pozitie dupa ce colegul sau de partid, Mircea Dusa, a declarat ca singura fabrica de zahar din zona, cea din Ludus, care preia productia de sfecla de zahar de la 300 de agricultori, va avea dificultati in a-si asigura materia prima, din cauza neacordarii subventiilor.

„Ce explicatii poate sa aiba un ministru al Agriculturii si un Guvern – ca vad ca domnul Ciolos il tine in brate pe acest ministru – ca intarzie atatea luni de zile subventiile si care sunt efectele? Am vorbit cu cativa producatori in aceste zile (…) Si atunci daca produsele care vin din alte tari se vand aici mai ieftin decat produsele romanesti, inseamna ca acele state acorda subventie mare pentru producatorii lor si bine fac. Si tu, ca ministru al Agriculturii, stiind lucrurile acestea, care este interesul tau? Interesul tau este acelasi cu al tuturor, al romanilor, sau urmareste alte interese, care nu sunt ale noastre? Pentru ca in ritmul acesta, incetul cu incetul, producatorii romani pierd batalii dupa batalii, pierd piata dupa piata. Aici vorbim deja la un mod serios de un prejudiciu care se creeaza statului roman, de un prejudiciu care se creeaza fiecarui fermier, fiecarui producator, care nu a primit aceasta subventie la timp’, a aratat Dragnea.

Acesta a subliniat ca nu stie ce misiune are actualul Guvern in conditiile in care banii pentru subventii exista, la fel si procedurile.

„Si atunci incepi sa te gandesti la modul serios, acest Guvern de… ce misiune are? Ca am inteles ca o sa plece, au venit si o sa plece, dar ce misiune are? Pentru ca nu am reusit sa vedem in aceste 7-8 luni, de cand sunt acolo, un singur lucru bun, o masura care sa fi adus beneficii macar unei categorii sociale, unei localitati, sa simti ca vor sa faca lucruri bune”, a afirmat Liviu Dragnea.
Adauga un comentariu