National

Liviu Dragnea lanseaza cel mai DUR atac la adresa lui Klaus Iohannis. Nimeni nu credea ca o sa auda asa ceva din gura liderului PSD

Publicat: 27 oct. 2016
1

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca nu va propune un premier cu probleme penale sau un fost condamnat, atunci cand a fost intrebat daca il va accepta pe Liviu Dragnea ca prim-ministru din partea PSD.

Seful social-democratilor a lansat cel mai dur atac la adresa presedintelui.

”Omul asta, in ultimele zile, bate campii. Am vazut ca este preocupat de conditiile de angajare a paznicilor. Vreau sa ii transmit ceva. Si nu o faceam, dar m-au rugat mai multi romani care traiesc in afara tarii, destul de revoltati. Nu exista nicaieri in Europa ca un om, care a avut un necaz in viata, sa zicem ca a furat un ou, o paine de foame si a facut puscarie sase luni, in conceptia domnului Iohannis acel om ar trebui condamnat la moarte pentru ca, dupa ce ispaseste acea pedeapsa, el nu mai are nicio sansa de reintegrare, pentru ca regele nostru, care este acum la Cotroceni, a spus ca nu mai poate fi angajat nici paznic. Deci am vazut care este preocuparea sa. Dincolo de asta, am vazut ca premierul Romaniei ar trebui sa fie paznicul lui, paznic la turma de ministri din Guvern. El poate cenzura listele din partide? El are un singur vot. Sa nu creada nici el, nici partidul pe care il sustine, ca romanii se vor lasa pacaliti. Am inteles ca a spus-o domnul Tariceanu, o spun si eu – el a fost un candidat penal. Sigur, astrele s-au aliniat ulterior si a obtinut o decizie favorabila. Dar ce s-ar fi intamplat daca nu ar fi candidat? Romania ar fi fost frustrata de aceasta sansa istorica, sa aiba in fruntea statului un om de o asemenea valoare.

El poate deduce, nu are multe deduceri, (n.r. ca Liviu Dragnea va fi premierul propus de PSD), dar unele ii ies.

Eu nu am spus niciodata ca vreau sa fiu premier. In aceasta privinta si el, si alti trompetisti de pe langa el o sa aiba o surpriza mare dupa alegeri. Vad ca are o obsesie. Daca are o problema personala cu mine, sa imi pronunte numele. Daca pronunta numele meu, atunci discutam pe ce domeniu vrea pentru ca vad, de exemplu, ca si dumnealui, si cei de la PNL si cei de la USR tot ne provoaca sa ducem aceasta lupta pe care noi vrem sa o ducem ca si competitie doar in domeniul economic, si in domeniul dezvoltarii Romaniei, ele tot ne invita sa jucam si in campul penal.

E foarte posibil sa le acceptam provocarea si sa le iasa penal pe nas toate aceste discutii si alegatii despre penali.

Sa-si ingrijeasca nasul foarte bine. O sa vada ei in perioada urmatoare. Toti vor da socoteala pentru ce au facut, fac si ce intentioneaza sa faca. Am informatii ca o parte din ei sigur vor ajunge in situatia ca institutiile ar putea sa-i cheme la audieri, daca vor vrea sa-si faca treaba.

Sunt curios daca acesti oameni protejati, deasupra legii, vor fi chemati la audieri. ”, a spus Liviu Dragnea.
Adauga un comentariu