Actualitate

LIVE TEXT de la Iasi, meciul de rugby Romania – Rusia, scor 30-0 – MEGA GALERIE FOTO,VIDEO

Publicat: 27 feb. 2016
Aproximativ 7.000 de oameni au luat cu asalt arena din Copou pentru a sustine nationala de rugby a Romaniei, in confruntrarea cu Rusia, din Cupa Europeana a Natiunilor. Intr-o atmosfera superba, cum nu s-a vazut demult jici macar la meciurile CSMS Iasi (unde abia daca vin 3.000-4.000 de oameni la meciurile cu echipe puternice), Romania a obtinut cea de-a treia victorie in Cupa Europeana a Natiunilor, dupa ce a invins Rusia, la Iasi, cu 30-0 (5-0). Gratie eseurilor marcate, Stejarii au obtinut si punctul bonus ofensiv. 
Romania a marcat patru eseuri prin Stelian Burcea, Florin Vlaicu, Viorel Lucaci si Jody Rose, Vlaicu transformand doua eseuri si doua penalitati. In urma acestei victorii, Romania urca pe locul 2 in clasament, dupa Georgia, de altfel cele doua tari fiind neinvinse in aceasta editie a Cupei Europene a Natiunilor.
Romania a reusit un nou record cu Rusia, a marcat 4 eseuri si a luat si punctul bonus ofensiv.

Vezi mai jos desfasurarea live text a meciului:

Ora 15.30 – Scor final Romania – Rusia 30-0.
Ora 15.21 – Viorel Lucaci inscrie un nou eseu pentru Romania si conducem cu scorul de 23-0. Cei peste 6000 de ieseni fac valuri si scandeaza din tot sufletul ”Romania, Romania”
Ora 15.18 – Florin Vlaicu reuseste sa transforme o noua lovitura de pedeapsa si scorul devine 18-0 pentru Romania in minutul 60

In primele doua meciuri din aceasta editie a Cupei Europene a Natiunilor, Rusia a marcat 10 eseuri. In primele 60 de minute ale meciului din Copou, rusii nu au reusit sa gaseasca inca terenul de tinta al Stejarilor

Ora 15.00 – Florin Vlaicu a transformat o lovitura de pedeapsa si Romania conduce Rusia cu 5-0, in minutul 45.
Ora 14.57 – Romania – Rusia, scor 12-0. Florin Vlaicu a reusit un eseu senzational, in chiar primele 20 de secunde din repriza a doua.
Ora 14.40 – Desi am jucat cu un om in plus in finalul primei reprize, nu am reusit sa mai punctam decisiv. La pauza, Romania conduce Rusia, cu scorul de 5-0.
Ora 14:30 – Romania sparge gheata in sfarsit. Stelian Burcea inscrie primul eseu pentru Romania, dupa o actiune de gramada in terenul de trei sferturi advers. Romanii rateaza transformarea.

Ora 14.20 – Meciul este extrem de echilibrat, cele doua formatii isi impart perioadele de dominare, fara a puncta decisiv
Ora 14.10 – Mai multe personalitati ai luat cu asalat Tribuna Oficiala la partida din Copou. In tribuna se afla primarul Mihai Chirica, deputatul PSD, Sorin Iacoban, seful Casei de Cultura a Studentilor Gabriel Harabagiu, presedintele Federatiei Romane de Rugby, Hari Dumitras, dar si multe alte personalitati.
Ora 14.00 – Peste 6.000 de oameni asista la meciul dintre Romania si Rusia, din cupa Europeana a Natiunilor. Aceasta asistenta este una uriasa pentru Iasi, din moment ce la ultimul meci al echipei de fotbal CSMS Iasi au asistat abia 2500 de oameni.

Echipele de start
Rusia: 1. Aleksei Volkov, 2. Stanislav Selski, 3. Innokenti Zikov, 4. Andrei Garbuzov, 5. Evgheni Elghin, 6. Viktor Gresev, 7. Pavel Butenko, 8. Anton Rudoi, 9. Aleksei Scerban, 10. Ramil Gaisin, 11. Denis Simplikevici, 12. Vladimir Rudenko, 13. Igor Galinovski, 14. Vasili Artemiov (C), 15. Iuri Kusnariov.
Rezerve: 16. Nazir Gasanov, 17. Azamat Bitiev, 18. Evgheni Pronenko, 19. Andrei Temnov, 20. Dmitri Krotov, 21. Rusan Iagudin, 22. Serghei Ianiuskin, 23. Mihail Babaev.

Romania: 1. Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), 2. Otar Turashvili (Colomiers), 3. Horatiu Pungea (Oyonnax), 4. Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), 5. Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), 6. Viorel Lucaci (CSA Steaua Bucuresti), 7. Mihai Macovei (Colomiers)8. Stelian Burcea (Timisoara Saracens), 9. Valentin Calafeteanu (Timisoara Saracens), 10. Jody Rose (Timisoara Saracens), 11. Stephen Shennan (Timisoara Saracens), 12. Florin Vlaicu (Calvisano), 13. Paula Kinikinilau (Timisoara Saracens), 14. Madalin Lemnaru (Timisoara Saracens), 15. Catalin Fercu (Saracens).
Rezerve: 16. Eugen Capatana (Timisoara Saracens, 17. Mihai Dico (Stiinta Baia Mare), 18. Paul Rusu (CSM Stiinta Baia Mare), 19. Marius Antonescu (Tarbes), 20. Andrei Gorcioaia (Valence d’Agen), 21. Tudorel Bratu (Dinamo), 22. Florin Ionita (CSA Steaua Bucuresti), 23. Sabin Stratila (Steaua).

Stirea initiala

Nationala de rugby a Romaniei intalneste astazi, in cel de-al treilea meci al Cupei Europene a Natiunilor, Rusia. Meciul care are loc la Iasi, pe Stadionul „Emil Alexandrescu”, de la ora 14.00, va fi transmis in direct de Dolce Sport 1 si rugbytv.ro. Intrarea spectatorilor va fi libera la aceasta partida. Staff-ul tehnic al echipei, format din Lynn Howells, Marius Tincu si Rob Moffat au stabilit echipa care va intra pe teren. Astfel, fata de echipa care a intalnit Spania, la Madrid, s-au produs cinci modificari in Primul XV. In prima linie a revenit Horatiu Pungea, aflat la primul meci pentru Romania, dupa Cupa Mondiala din Anglia din 2015, iar in linia a treia s-a intors Viorel Lucaci. O modificare importanta a avut loc la mijlocul echipei, Valentin Calafeteanu urmand sa faca pereche cu Jody  Rose, aflat la cel de-al doilea meci pentru Romania. In plus, pentru acest meci s-a refacut si Madalin Lemnaru, accidentat dupa partida cu Portugalia, de la Cluj.  Echipa va fi condusa in teren de capitanul Mihai Macovei.

Romania si Rusia se vor intalni pentru a 20-a oara, bilantul fiind favorabil Stejarilor, cu 12 victorii, dintre care una chiar la Iasi, in 2001. „Jucatorii s-au simtit bine aici, au avut toate conditiile de antrenament, iar acum asteptam meciul cu Rusia. Va fi un meci important pentru noi pentru ca este cel mai puternic meci pe care il avem in acest inceput de an. Am spus de la debutul competitiei ca vom incerca sa crestem jucatori ca sa fie pregatiti pentru urmatoarea calificare la Cupa Mondiala, si vom face acest lucru si pentru meciul cu Rusia, pentru care am facut sase schimbari. Acest lucru nu inseamna ca nu vom juca maine la victorie, obiectivul este sa castigam”, a declarat Lynn Howells, antrenorul principal al Romaniei.
Adauga un comentariu