National

Live Text – Crin Antonescu: In Romania nu exista niciun fel de incalcare a Constitutiei

Publicat: 13 iul. 2012
1

Presedintele interimar Crin Antonescu sustine, vineri seara, de la ora 19:00, al doilea discurs de la Palatul Cotroceni, dupa cel de marti seara.

O delegatie a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei se va afla in vizita, in Romania, saptamana viitoare, pe 18 si 19 iulie. Oficialii europeni se vor intalni cu prim-ministrul Victor Ponta si cu presedintele interimar Crin Antonescu, potrivit Antena 3.

– In Romania, suntem intr-un stat de drept in care exista un traseu constitutional.

– Cum putea Barroso sa ii dea dispozitii lui Victor Ponta despre ce trebuie sa faca presedintele, fie el si interimar? Asa ceva este de neimaginat.

– Se vorbeste despre cele 11 porunci date de Barroso lui Victor Ponta. Nu exista asa ceva, pentru ca nu avem un document in sensul asta, pentru ca ar fi insemnat o depasire de neimaginat a atributiilor Comisiei Europene.

– Romania este o tara cu o democratie consolidata si recunoscuta.

– Romania este o tara care, macar atat, si-a castigat demult si definitiv credibilitatea ca poate sa organizeze alegeri.

– Am auzit insa lucruri care sunt foarte greu de imaginat si foarte greu de confundat. S-a vorbit despre un moderator care sa fie ales si trimis in Romania. Este pur si simplu o confuzie de traducere. Discutiile se refereau la Avocatul Poporului, si nicidecum la un mediator. Nici nu ar trebui sa ne treaca prin cap asa ceva.

– Premierul a avut discutii la Bruxelles, au fost discutii binevenite.

– Cei din afara Romaniei, daca doresc sa examineze, sa se ingrijoreze in legatura cu situatia statului de drept din Romania, trebuie sa faca efortul de a cunoaste Constitutia din Romania.

– In materia referendumului, se face o confuzie, legiuitorul nu este Curtea Constitutionala. Legiuitorul si in aceasta materie este Parlamentul.

Legile Romaniei se fac in Romania.

– In Romania, Constitutia si ordinea de drept nu au fost incalcate nicio clipa, sunt si vor ramane intacte.

– S-a vorbit despre suspendarea presedintelui, un fapt prevazut in Constitutia Romaniei, savarasita dupa toate procedurile democratice in Parlamentul Romaniei.

– S-a vorbit despre OUG care restrangea o serie de atributii a Curtii Constitutionale. S-a vorbit despre o drastica amuptare, ceea ce nu a fost adevarat.

– In Romania, nu s-a incalcat Constitutia si in acest moment nu exista niciun fel de incalcare a Constitutiei. Toate actele acuzate ca ar fi incalcat Constitutia au fost perfect legale, perfect constitutionale.

– In Romania, Constitutia nu a fost incalcata, decat de presedintele suspendat Traian Basescu si de nimeni altcineva. S-a vorbit in mod iresponsabil despre aceasta.

– Din fericire, in Romania, drepturile si libertatile pentru fiecare dintre noi. Exist si dreptul de a spune adevarul;

– Exista un intreg ghem de confuzii, de manipulari, care afecteaza foarte serios imaginea Romaniei, afecteaza statutul tarii noastre ca membru al Uniunii Europene, al NATO, ca stat democratic si stat de drept.

– Ma adresez in primul rand compatriotilor mei, cetatenii romani.

– Am petrecut cea mai mare parte a primelor trei zile ca presedinte interimar in discutii cu ambasadori.

Presedintele interimar Crin Antonescu a sustinut marti seara primul sau discurs la Palatul Cotroceni. El a subliniat in repetate randuri ca Romania este un stat de drept, a prezentat intalnirile pe care le-a avut in prima zi de mandat si a afirmat ca referendumul va fi organizat conform ordonantei de urgenta emise de guvern

Antonescu, primul discurs la Cotroceni: Garantez buna functionare a statului roman

Crin Antonescu a tinut sa precizeze inca de la inceputul discursului sau ca nu face „confuzia” intre un presedinte interimar si unul ales, asa ca principala sa misiune va fi sa indeplineasca „functiunile pe care un presedinte le are in sistemul constitutional romanesc”.
Adauga un comentariu