Eveniment-Social

Lista cu bisericile care vor primi finantare de la primarie

Publicat: 30 aug. 2015
1

@ Dupa ce pentru prima data in ultimii ani fusese sarit de la finantare, lacasul de cult din cartierul lui Relu Fenechiu a fost inclus pe o lista suplimentara cu biserici ce vor primi fonduri de la primarie

La finele lunii iunie, administratia locala a aprobat o lista cu 13 unitati de cult carora primaria urma sa le deconteze facturile de lucrari. Lista initiala propusa de Mitropolie includea Parohia „Sf. Împarati Constantin si Elena” de pe Str. Manastirii, Parohia „Sfintii Voievozi” –  de pe Str. Eternitate, Catedrala Mitropolitana de pe B-dul Stefan cel Mare si Sfânt, Parohia „Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil” si „Sf. Iulian din Tars” din Campus Studentesc Tudor Vladimirescu, Parohia „Sf. 40 de Mucenici” din Str. General Berthelot, Parohia “Sfintii Împarati Constantin si Elena” din B-dul Poitiers, Parohia „Sf. Arhidiacon Stefan” din Stradela Gradinari, Parohia „Nasterea Maicii Domnului, Sf. Prooroc Ilie si Sf. Nectarie„din B-dul Alexandru cel Bun, Manastirea Piatra Sfanta (Tarîta) de pe Str. Piatra Sfânta, Parohia „Sfintii Împarati Constantin si Elena” de pe Str. Palat,  Parohia „Sfântul Nicolae” din Tatarasi respectiv Parohia „Sfânta Mahrama si Sfintii Martiri Brâncoveni” din Decebal.

La sedinta de plen de luni, 31 august, consilierii vor analiza completarea listei cu cele patru solicitari ale unitatilor de cult, avizate ulterior de Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Astfel, cele patru biserici care vor putea deconta facturile de lucrari sunt  Parohia Sf. Nicolae Domnesc” de pe Anastasie Panu, Parohia „Taierea Capului Sfântului Ioan Botezatorul” de pe I.C.Bratianu, Parohia „Izvorul Tamaduirii” de pe strada Gloria respectiv Parohia „Nasterea Sf. Ioan Botezatorul” din cartierul I. C. Bratianu, al lui Relu Fenechiu. Anual, primaria a alocat peste un milion de lei pentru sponsorizarea lucrarilor la unitatile de cult.
Comentarii
 • Mă!Mai opriţi-vă odată de a da bani bisericilor. Mai daţi bani şi spitalelor şi şcolilor şi mai lăsaţi
  bicericile care au destui bani ascunşi sub saltea.

 • scoala de la dolhesti nu are apa curenta si nici canalizare,si sunt sute de astfrl de situatii,si voi dati bani unei institutii care face orice numai bine nu face oamenilor,menirea bisericii este sa AJUTE NU SA FIE AJUTATA,are de unde dar biserica ortodoxa de azi egal secta carturarilor si fariseilor din timpul lui HRISTOS,,,,,,,,,

 • Rusine tuturor consilierilor !!!!!
  Oare Camelia Gavrila ar putea vota … intre ridicarea unei scoli sau a unei biserici ???? Sa aleaga …..
  Sau se teme sa nu-l supere pe Teofan ???? Ne dorim niste consilieri demni …cum nu este cazul in prezent !
  Indata vin alegerile ……

 • Lasati naibii trantorii in sutane sa respire, ii sufocati cu atata banet dati din buzunarele noastre!!! Banii nostri sunt pentru iluminat, asfaltat, curatenie, paza si alte treburi gospodaresti, nu pentru imbuibat dihaniile astea nesatule! Rusine!!!

 • Ion draga, ai dreptate, dar ce ne facem cu atatia prosti care cotizeaza sub diferite forme la popi. Unii c-un leu, altii cu miliarde. Dupa ce vor vota „pentru” in consiliul local, luati un interviu la unu’-doi consilieri locali. Sa vedeti cat de penibil isi motiveaza votul. Sfanta simplitate ! (in romana, ca-n latina n-ar fi inteles).

 • Pentru CHIRICA,TIZUL TAU NICHITA,A DAT O GROAZA DE BANI LA BISERICI VA MERGE LA PUSCARIE,fii destept nu mai da bani la biserici si fa strazi si gradinite ,iesean,esti fa ce trebuie,vezi ca CANTA este praf ,parcul ala de joaca si blocurile nu sunt iluminate prin spate si se sparg masini,FII IESEAN.

Adauga un comentariu