Actualitate

Lista completa a castigatorilor gradatiilor de merit in invatamantul iesean – VEZI CARE ESTE ACEASTA

Publicat: 08 mai 2013

Ieri, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi a publicat lista preliminara cu profesorii din judet care au obtinut gradatie de merit. „Astazi (ieri – n.r.), la afisierul Inspectoratului Scolar a fost publicata prima lista cu persoanele care au obtinut gradatie de merit. Va pot preciza faptul ca, in total, vorbim de 247 de gradatii de merit acordate si de un numar de 531 de dosare ale candidatilor depuse. Ca exemple, va pot oferi urmatoarea statistica: la disciplina Limba si literatura romana s-au acordat 16 gradatii, aici fiind depuse 36 de dosare, la Matematica tot 16, dar la un numar de 35 dosare, la educatori au fost 29 de gradatii acordate la un numar de 83 de concurenti, la invatatori 42 de gradatii, la un numar de 88 candidati, la Educatie fizica 6 gradatii la 15 candidati, Educatie tehnologica 7 gradatii la 14 candidati, in timp ce la Biologie, pe cele 4 gradatii acordate au candidat 9 cadre didactice. Vreau sa arat ca, in perioada urmatoare, vor putea fi depuse contestatiile, urmand ca, dupa solutionarea acestora, sa se publice lista finala„, a declarat prof. Sabina Manea, purtatorul de cuvant ISJ. Concret, pana sambata, 11 mai 2013, urmeaza aprobarea listei cuprinzând punctajele acordate în urma evaluarii Consiliului de Administratie (CA) al Inspectoratului Scolar, iar pe 13 mai va avea loc afisarea listei la avizierul Inspectoratului Scolar. De asemenea, intre 15 si 17 mai este programata depunerea contestatiilor asupra punctajului acordat, 20 – 22 mai – solutionarea contestatiilor de catre comisie, 26 mai – validarea rezultatelor finale ale concursului de catre CA al ISJ si afisarea acestora. Intre 30 si 31 mai: înaintarea la Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a tabelului nominal cu personalul didactic de predare si de conducere din unitatile de învatamânt, nominalizat pentru acordarea gradatiilor. De precizat ca fisa cadru de punctaj pentru personalul didactic în privinta criteriilor activitatilor complexe cu valoare instructiv – educativa, care in 2012 avea o pondere de 50 la suta din punctaj, acum va avea o pondere de 80 la suta. Mai mult, criteriul privind performante deosebite în inovarea didactica – manageriala va avea o pondere de doar 10 la suta, iar cel privind participarea la proiecte va fi de 15 la suta. In final, criteriul privind cresterea prestigiului unitatii de învatamânt de catre profesor va fi de 5 la suta.
Comentarii
 • Gradatia de merit …..o “afacere” rusinoasa la mana inspectorilor…..
  Sa va dau si eu un exemplu. La Liceul Tehnologic “Trinitas” Pascani s-a permis, cu ajutorul doamnei inspector Raus Gabriela, inscrierea la gradatie de merit a prietenei sale de familie, Costandache Catalina Elena. Aceasta doamna are doar un an in scoala noastra (1 AN VECHIME IN INVATAMANT SPECIAL) si conform metodologiei nu avea dreptul sa participe la concurs. Pentru a putea depune dosar de gradatie trebuie sa ai minim 4 ani vechime in invatamant normal – caz in care NU ai dreptul sa depui dosarul decat la invatamant de masa sau 4 ani in invatamant special si depui dosarul la sectiunea gradatii pentru invatamant special!

  Curios, este chiar pe ultimul loc admis. De verificat doamna inspector scolar general Camelia Gavrila!!!

  • Mananci r…, draga Ana. Costandache Catalina are 1 an vechime in scoala de care spui (la Targu, nu la Pascvani, dar asta e altceva), dar are 8 ani vechime in inv. special. A lucrat anterior la Scoala Pavelcu Iasi.O cunosc intamplator, nu-stiu daca merita sau nu gradatie, dar ce spui despre vechime e fals, si nu mi se pare corect.

   • Vorbeste frumos ca nu-ti face cinste limbajul! Poti spune ca tovarasa Costandache nu e prietena apropiata cu Raus??? Vrei dovezi? Poti spune cu mana pe inima ca madama e o capacitate? O inadaptata care nu si-a gasit locul la Pavelcu. Concediul de maternitate se pune la vechime? Eu nu stiu ce mananci tu dar ai grija ca ingrasa!!!!

   • Am sa folosesc acelas limbaj chiar daca nu ma reprezinta.Draga Madela se observa clar ca o pupi in c….pe tanti Costandache precum si ea la randul ei o pupa pe tanti inspector.
    Ar trebui sa va fie rusine la toate trei .

 • colegii din Barsanescu au punctaj decent(de la 70 la 80 puncte, maximum 84). de unde astronomicul punctaj la colega Hreniuc?
  este imposibil, trebuie verificat.scandalos!

 • Nu fac parte din sistem dar am am citit articolul de ieri si comentariile, mai ales comentariile…… S-a conturat o imagine de cosmar a invatamantului – nu ca nu stiam asta din prisma parintelui ce plateste bani grei pe pregatiri, doar pentru ca unii profesori nu isi fac treaba.
  CEX-uri supraevaluate, controverse, prietenii dubioase, aliante si masinatiuni, dublu standard, valori ticalosite…s.a.m.d….Eu nu pot sa-mi imaginez lipsa de reactie a ISJ Iasi sau e pe principiul „Cainii latra, caravana trece…”?
  Aranjamente au fost si inainte, ca doar nu s-a inventat lumea acum, dar s-a ajuns la un nivel de neimaginat. Este clar ca ceva nu merge acolo si… urmeza titularizarea…alte discutii de toata greata.

  • DA ,domnule parinte.Cata dreptate aveti!Eu fac parte sin sistem si sunt scarbit de cat de mult conteaza reletiile,prieteniile cu „cine trebuie”….din pacate si afilierea la anumite”culori”politice e de luat in seama,un aspect care nu trebuie deloc neglijat atunci cand se vaneaza locuri caldute….Inca imi place meseria de profesor,pe care o practic de placere,insa,din interior,cu mana pe ini,a zic ceea ce constat:Rusine!

 • S-au facut cateva comentarii, la articolul de ieri, legate de profesori care nu-si fac treaba in realitate (sau nu ca sa fie indreptatiti sa spere la gradatie) ,dar au luat gradatie de merit – cum isi privesc in ochi acesti profesori colegii? Ce caracter trebuie sa ai sa poti supravietui rusinii? Mai au rusine? Daca nu, pe mana lor ne lasam noi copiii? Ce modele au?

  Se plang autoritatile ca nu mai intra oameni de valoare in sistem, ca la titularizare sunt note rusioase…ce sa mai spere un om de calitate cand vede in ce cloaca se zbat unii si altii??? Chiar daca ar mai fi un idealist ratacit, cu 10 la titularizare, sa se implice si sa doreasca o schimbare, pus in fata unor asa aranjamente dubioase, pus in concurenta cu cei care au alonja la limba ( sa-mi fie iertat ), dau bir cu fugitii sau se plafoneaza….Eu asa vad lucrurile.

  • Cum se uita in ochiii colegilor si ai elevilor?Cu muulta ipocrizie!!!!!!credeti ca se sfiesc?pai cine-i verifica?cine-i controleaza?dupa ce se „pune o vorba buna”la cine trebuie,aceste dosare nu mai sunt verificate,deci punctajele asa-zis „astronomice”nu mai pot fi combatute.Au ei grija sa scada punctajul altor candidati atat de mult, incat sa ia…v-ati prins:cine trebuie!Acum nu vreau sa generalizez.Sunt si profesori care muncesc cu adevarat printre cei care au obtinut aceste gradatii,profesori dedicati pe care valoarea ii recomanda,insa majoritatea sunt „dubios”de convingatori si de nebatut in punctaje.Oricum,este o realitate pe care doar putem sa o constatam…Aveti dreptate,domnule parinte:oamenii de valoare,odata ce realizeaza mizeria din sistem,ipocrizia si tot „manelismul”acesta ieftin si de proasta factura se retrag,isi vad de treaba lor si cauta adevaratele valori.

 • Acum se vor gasi cativa sa sara ca habar nu am ce vorbesc…asa ca repet : nu sunt din sistem si asa se vede din exterior…Vai de capul nostru! ISJ daca nu schimbati ceva macar lucrati putin la imagine ca degeaba ati curatat buruienile din fata sediului primavara asta si ati adus masini de pamant! Buruienile sunt in interior si ingrasamantul natural tot acolo….si cam miroase!

  • Atata timp cat politicul conduce si nu valoarea umana, nu se va intampla nimic. Ne afundam intr-o mizeri continua. oricum s-a mai evaluat de la punctaj de 0 pct la maximum. Ca sa vedeti ce competenti sunt cei din ISj. Rusine!

   • Este evident faptul ca oamenii nici nu mai au putere sa protesteze. Cu greu se mai aduna cate o mana de oameni pentru o cauza oarecare iar cand sunt intrebati de ce protesteaza cu greu pot justifica rezumandu-se la expresia “Ca asa nu se mai poate. Ca ne-am saturat!” si nu argumentează punctual. Asa protestul sau sustinerea unei cauze cade in penibil si daca se mai lasa si cu ceva de genul „dansul pinguinului” ….e fara cuvinte….
    Plictisul, lipsa de speranta, greata, grija stringenta fata de ziua de maine, programul infernal de lucru celor nevoiti sa aiba si cateva meditatii…. ii tine pe oameni “legati”, incapabili de implicare, fara atitudine civica si deci fara speranta ca lucrurile o vor lua, la un moment dat, pe un fagas firesc, daca nu pentru noi macar pentru generaţiile viitoare, inainte de a pleca cu totii din tara.

 • Invatator ce se ruga de parinti sa-i dea copii ca mai are o serie pana la pensie si nu vrea sa ramana somer, acum a primit gradatie de merit!

 • Daca ati citit atent articolul, ca sa nu mai zic titlul, toti profesorii care apar pe liste au cistigat gradatia. Asta inseamna ca s-a suplimentat pina la 531, in ciuda legii cu 16% si a rezervei de 100 pentru la anul. Frumos cadou din partea ISJ !!
  Nu inteleg cine mai contesta daca toti au cistigat ??
  Sunt impresionat. Cred ca e un cadou de la POnta aceasta suplimentare de locuri
  Astept reactiile cititorilor !!

  • Daca un timpit scrie un articol la fel ca autorul, trebuie sa se gaseasca unii sa preia ad literam
   LInistiti-va se dau doar 247 gradatii, iar lista are peste 520 !!
   Nu apar inca admis si respins !!
   Sigur vor apare pina pe 13!!
   Inlocuiti in articolul de sus, cuvintul obtinut cu „CERUT”
   si veti vedea ca nu toti au cistigat !!
   IMi pare rau ptr. cei care au sperat mai mult dupa ce a scris „FERICITUL” !!

   • Era oarece ironie pe acolo, d-l Analist !! Analizati mai atent si cititi si printre rinduri !!
    Ce-i drept limba romana are mari secrete pentru d-l Hutanu Val…

 • ..la Pascani nu se numeste ,,Trinitas”insa e mai bine oare ca toti am fost intimidati de doamna director si a luat gradatie cineva cu acte din 2006 pentru ca din 2008 in 2010 a fost in concediu de cresterea copilului?Cine si a adus aportul?Desigur si doamna Raus de la invatamantul special…

  • cred ca s-a incalcat metodologia…..daca mai exista asa ceva???? Totul este dupa bunul plac al incompetentei RAus Gabriela

 • E de neinteles lipsa de reactie a ISJ Iasi dupa toate cate s-au comentat legat de acest subiect!
  Macar un „Alooooo! Stati cuminti la locurili voastri!!! Alooo! Poati va mai dam 100 di lei!”, macar si asa…”a la” Ceauseasca. Nu mai spun de vreo demisie, remaniere, schimbare de comisie si reanalizare….Iti vine „sa pleci departe…sa pleci pe Marte…macar acolo…poate …poate….”

 • …CRED CA AVEM CA NICAIERI IN TARA UN ISJ PRIVATIZAT…NU STITI SI LA TITULARIZARI CATE S AU FACUT..NU VOR FI REMANIERI DACA NU VA EXISTA O CONFERINTA DE PRESA AD HOC INITIATA DE CEI IN CAUZA(NEDREPTATITI)..VOTATI PENTRU SI NE ORGANIZAM..

 • nu a afisat ISJ-ul anul acesta punctajele finale INAINTE DE CONTETATII pe site-ul lor, asa cum a facut-o anul trecut ?
  E un motiv in plus de discutie si lasa loc la diverse scenarii care nu-si mai au rostul pe linga comentariile deja postate !!!

 • ANTENA 3 POATE FI CEA MAI SIGURA SOLUTIE PENTRU A PREZENTA SITUATIA DIN ISJ IASI.. ASA CUM A IESIT LA IVEALA CE ESTE IN ORFELINATE ASA TREBUIE SA SCOATEM IN FATA LATURA SUBIECTIVA A DECIZIILOR IN CE PRIVESTE GRADATIA DE MERIT LUATA DE PRIETENII INSPECTORILOR DIRECTORII DE SCOLI CE PAR ABONATI LA GRADATIE CU ACTELE SUBALTERNILOR MAI ALES IN INVATAMANTUL SPECIAL….COPIILOR DIN INVATAMANTUL SPECIAL LI SE REDUCE VIZIBIL DREPTUL LA TERAPIILE REALIZATE DE OMENII PERFORMANTI CARE AU AVUT CURAJUL SA INFRUNTE ISJ UL CU TOATE RISCURILE.NU UITATI CA PRESA ESTE SINGURA SOLUTIE.

 • Da, sa zicem ca VREM! Se face un reportaj, se vine cu acuzatii (ca dovezi scrise nu sunt), si (SURPRIZA) ni se baga in fata nerespectarea principiilor si normelor de conduita…bla bla…Inevitabil terte persoane implicate vor refuza sa confirme in fata camerelor de filmat.Vor iesi in fata doar 2-3 naivi care si-o vor lua magistral in freza. Va urma o declaratie a purtatorului de cuvant de la ISJ…ca acuzatiile sunt nefondate…ca doamnele de acolo sunt „mai uscate si mai curate” …se va ingropa tot intr-o comisie de ancheta formata tot din oamenii lor…pusi politic. Sau nu zic bine?

  • In unele judete s-au acordat toate gradatiile anul acesta, de ce la Iasi se pastreaza un nr si pt anul urmator? Nu traim toti in aceiasi tara, nu trebuie respectate aceleasi reguli?

 • ….DA NICI EU NU INTELEG DE CE SE PASTREAZA LOCURILE PENTRU ANUL VIITOR?SUNT CUMVA MAI MULTI PILOSI CARORA LI SE FINALIZEAZA GRADATIA SI DEJA AU PLATIT ABONAMENTUL?AICI LA IASI DOAR ABONATII SI CEI CU RELATII AU PRIORITATE.

  • Nu ati inteles !! La anul nu iese nimeni. In schimb au aparut altii cu pile la ISJ care NU AU LUAT NICIODATA si acum le vine rindul. Ma rog, la anul !! Asta este explicatia.

 • …Doamna insp.Raus G.va doresc o evaluare divina in functie de faptele dumneavoastra.Sa nu uitati niciodata lista celor ce n au primit gradatie de merit anul aceta datorita dumneavoastra .,,Cineva acolo sus intarzie dar nu uita dezamagirea si deznadejdea strecurata in sufletele lor.”

 • CE CREDIBILITATE AU PROIECTELE POSTATE DE ISJ IASI PE FACEBOOK DIN MOMENT CE ESTE TOLERATA PROMOVAREA LA GRADATIE DE MERIT A PRIETENELOR INSPECTOAREI RAUS SAU A AMICITIILOR ACESTEIA CU SCOALA SPECIALA PASCANI UNDE GRADATIE A LUAT CINEVA CU ACTE DIN 2006?PENTRU CA APOI SA AFLAM DE FETITA ABUZATA DE PORTAR IN TIMPUL PROGRAMULUI DE DIMINEATZA….SE JUSTIFICA ACESTE GRADATII? POZELE SI PROIECTELE LANSATE DE DUMNEAVOASTRA POT ASCUNDE ACESTE NEREGULI??DEGEABA DOAMNA GAVRILA INCERCATI SA FITI CA DOAMNA ROMANIUC LILIANA…NU VETI AJUNGE LA PORFORMANTA ACESTEIA….ERA OBIECTIVA NU TOLERA ASTFEL DE ASPECTE…FACEA INVESTIGATII .

 • Paduraru de mate si Asandulesei de fizica de la Hasdeu obtin gradatie de merit ???!!! Sunt CATASTROFE FARA SEAMAN ! Care le sunt meritele ???
  Intrebare retorica ! Numai noi parintii stim cat ne costa meditatiile pentru a ne ajuta copiii de aceste calamitati „incoronate” de fiecare data pentru merite inexistente ! Pacat de cei care muncesc cu adevarat si sunt realmente BUNI ! Cum de nu apare si coana preoteasa BOBOC proaspat transferata la aceasta scoala ? Nu au contribuit suficient enoriasii la „taxa de admitere” ?!

Adauga un comentariu